• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de Haziran ayında kar sürprizi
02 Haziran 2017 Cuma 12:49

Hakkari'de Haziran ayında kar sürprizi

Hakkari’nin yüksek kesimleri Haziran ayında beyaza büründü.

Halkın Sesi Gazatesi: Çetin Alpsar- Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyrettiği ve gece gündüz sıcaklık farklarının hissedilebilir dereceye çıktığı ülkemizde, gün geçmiyorki yeni ve alışıla gelmemiş bir hava olayı yaşanmasın.

Geçen yıl aynı aylarda Rize ile Erzurum illeri arasında bulunan ve her iki il arasında geçişin sağlandığı 2 Bin 640 rakım yükseklikte bulunan Ovit dağına kar yağmış ve yolda seyir halindeki sürücülerin yanı sıra bir çok vatandaş yaz ayında yağana kar yağışı karşısında şaşkınlıklarını gizleyememişti.

Haziran ayının ilk haftasına girdiğimiz bu gün itibariyle aynı hava olayı bu kezde Hakkari’nin yüksek kesmilerinde meydana geldi. Gece aşırı soğuyan hava sonucunda Hakkari kent merkezi ile özdeşleşmiş olan Sümbül Dağı başta olmak üzere çevre de bulunan diğer bir çok dağ ve yüksek kesimin dorukları beyaza büründü.

Haziran ayında karşılaştıkları kar sürprizi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemen Hakkarililer, yeşiller içinde adeta beyaz gelinlik giymiş gibi duran dağ doruklarını ellerine aldıkları çep telefonları ile çekerek, sosyal medya hesaplarından paylaşmayı ihmal etmediler.

Yaz ayına girdiğimiz bu günlerde kar sürprizi ile karşılaşan bir çok vatandaş ise bu yıl havaların bir türlü istenilen sıcaklık değerlerine çıkmadığına dikkat çekerek, durumun kendileri için çok şaşırtıcı olmadığını ve gece gündüz çok açık bir şekilde hissedilebilen soğuk havalar sebebiyle kışlıklarını bir türlü dolaplara kaldıramadıklarını kaydettiler.

Olumsuz hava şartlarının daha ne kadar süreceği tam olarak bilinmezken, kentte Haziran ayında yağan kar vatandaşalara beklemedikleri bir sürprüz sunup, aynı zamanda seyrine doyulmaz yeşil beyaz bir görüntü oluşturdu. 

Bu haber toplam 701 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim