• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de İnşaat İşçilerinin Zorlu Yaz Mesaisi
07 Ağustos 2017 Pazartesi 12:26

Hakkari'de İnşaat İşçilerinin Zorlu Yaz Mesaisi

İnşaat işçileri kavurucu yaz sıcağına rağmen ailelerine bakmak için zaten zor olan inşaat işini aralıksız sürdürüyor

SERDAR SEVİ/Halkın Sesi Gazetesi

Hava sıcaklığının yüksek olduğu Hakkari'de yaşamlarını sıva yaparak sürdüren inşaat işçileri bunaltıcı sıcaklara rağmen aralıksız sıva çalışmalarını sürdürüyor. Hakkari merkezde bulunan Şehit Sellahattin İlköğretim Okulu'nun güçlendirme çalışmasında sıva yapan  ve çoğunun da akraba olduğu bir grup inşaat işçisi yaz aylarının kavurucu sıcaklarına rağmen aralıksız sıva işi yapıyor.

İnşaat işinin zor olduğunu fakat ailelerine bakmak zorunda oldukları için çalışmak zorunda olduklarını ifade eden inşaat işçileri Hakkari'de yapacak başka bir iş bulamadıklarını, inşaat işinin de kısıtlı olduğunu ve Hakkari ikliminde birkaç ayla sınırlı olduğunu belirttiler.

İnşaat işçisi olan ve yıllardır sıva ustalığı yapan Mahmut Arslan beş altı arkadaşı ile bunaltıcı yaz sıcağına rağmen çalışmak zorunda olduğunu belirtti. Mahmut Arslan: '' İnşaat işi gerçekten zor bir meslek hele ki bu sıcaklarda çok daha zor. Ama biz bütün olumsuz şartlara rağmen bu işi yapıyoruz. Bu işi yapmak zorundayız. Çünkü geçimimizi bununla sağlıyoruz. Hakkari'de iş imkanları kısıtlı çalışacak bir fabrikamız falan yok. Mecbur inşaatlarda çalışıyoruz. Bu işi bulamayan yüzlerce işsiz var Hakkari'de. Biz de isterdik daha rahat bir işte çalışmayı ama şartlar bizi buna zorluyor.'' şeklinde konuştu

Bu haber toplam 1039 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim