• Hakkari6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de Jandarma Teşkilatı’nın 178. Kuruluş Yıldönümü Kutalndı
15 Haziran 2017 Perşembe 15:53

Hakkari’de Jandarma Teşkilatı’nın 178. Kuruluş Yıldönümü Kutalndı

Hakkâri’de Jandarma Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında iftar programı düzenlendi.

SERDAR SEVİ/Halkın Sesi Gazetesi

İl Jandarma Komutanlığı tarafından Ordu Evi’nde tertip edilen programa Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşleri Dr. Funda Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcıları Hasan Ongu ve Bekir AbacıI, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ayhan Dal, kurum müdürleri, muhtarlar, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

Yapılan iftarın ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından dua yapıldı.

 

Daha sonra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Jandarma Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıldönümüne ilişkin bir konuşma yaptı.

 

Ardından programda bir konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, ülkemizdeki emniyetin, asayişin, huzur ve güvenin teminatı olan Jandarma Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin teveccühünü kazanmış, engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş Jandarma Teşkilatı için düzenlenen bu iftar yemeğinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Toprak, şunları kaydetti:

 

"178 yıllık köklü tarihiyle Türk milletinin onur kaynağı olan Jandarma Teşkilatı dimdik ayakta durarak görevini büyük bir özveri ile yerine getirmektedir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, "Jandarma, her zaman yurt, ulus ve Cumhuriyete aşk ve sadâkatle bağlı; tevâzu, fedakârlık ve ferâgat örneği bir kanun ordusudur" sözü ile Jandarma Teşkilatını en güzel şekilde ifade etmiştir. Gücünü halktan ve kanundan alan Jandarma Teşkilatımız milletimizin de karakteri gereği; başta terörle mücadele olmak üzere suç ve suçlularla mücadelesini cesurca sürdürmektedir.

 

Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruyan, milletimizin huzur ve güvenliği için kamu düzenini sağlayan Jandarma Teşkilatı personeli, cansiperâne gayretleriyle gece gündüz, yağmur çamur, sıcak soğuk demeden görev yapmaktadır. Atatürk ilkelerine bağlı, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygılı görev anlayışıyla, kararlı ve fedakâr tutumuyla her türlü takdiri kazanan Jandarma Teşkilatımız; özellikle son dönemde vatandaşlarımızın güvenliğine, demokrasimize ve ülkemizin gelişmesine göz dikmiş teröristlere karşı diğer güvenlik birimlerimizle birlikte üstün bir mücadele yürütmektedir. Bugün bu üstün mücadelede; donanım ve ekipmanlarınız, kuvvetiniz, kararlılığınız ve arkanızdaki milyonlarca insanın duasıyla birlikte terör örgütünü mecali olmayan bir hale getirdiniz. Sizler bir yandan da vatandaşlarımıza hizmetkâr anlayışınızla devletimizin şefkatli yüzünü yansıtarak terör örgütü ile vatandaş arasına büyük bir duvar örmektesiniz.

 

Jandarma Teşkilatı; kuruluşundan bugüne kadar vatandaşlarımızın en ücra köşelerinde bile milletimizle kaynaşmayı başarmıştır. Jandarma Teşkilatımız vatan savunmasında, suç ve suçlu ile mücadelede gösterdiği üstün başarının yanında vatandaşlarımızın devlete olan güven ve sevgi bağının artmasına katkıda bulunarak halk ile devlet arasında önemli bir köprü olmuştur. Türk milleti tarih boyunca asla esâret altında yaşamamıştır ve bundan sonra da yaşamayacaktır. Bugün bu topraklarda hür ve bağımsız yaşıyorsak, başımızı yastığa koyup huzurla uyuyabiliyorsak bunu tüm güvenlik güçlerimize, özellikle şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

 

Yalnızca "Vatan Sağ Olsun" düşüncesi ile hareket etmiş şehitlerimizi minnetle anıyor ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Onlar birlik ve beraberliğimizin, devletimizin varlığının güvencesi olarak milletimizin gönlünde ebedî kalacaklardır. Huzurumuz ve güvenliğimiz için çalışan Jandarma Teşkilatı’nın tüm birimlerinde çalışan arkadaşlarımın 178’inci kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor ve görevlerinde başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 783 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim