• Hakkari11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAKKARİ’DE KADIN DOĞUM DOKTORU ÇİLESİ BİTMİYOR
01 Haziran 2017 Perşembe 17:01

HAKKARİ’DE KADIN DOĞUM DOKTORU ÇİLESİ BİTMİYOR

İlimizde gün geçmiyor ki kadın doğum uzmanı sıkıntısı yaşanmasın. Hakkari Devlet Hastanesi’nde görev yapan tek kadın doğum uzmanı, bir günde müracaat eden yüzlerce hasta arasında günde ortalama sadece 180 hastaya bakabiliyor.

HAKKARİ Halkın Sesi Gazetesi/ Metin KESKİN 

Hastanede kadın doğum uzmanı sıkıntısı vatandaşların şikayetleri ile birlikte tepkiler çığ gibi büyüyor. Hakkari, çevre köy ve beldelerde numara alınmasına rağmen aşırı yoğunluktan dolayı bir aydır kendilerine sıra gelmedikleri idda ediliyor. Haftalarca, aylarca Hakkari Devlet Hastanesine gidilmesine rağmen, hastanede doktor olmadığı için hizmet alınamamasından yakınılıyor.Tepkiler sürekli dile getirildiği halde alınan cevap hep aynı,doktor yok diyor yetkililer. İnternetten online randevu alınmaya çalışıldığında karşılaşılan sonuç hep aynı. Kontenjan dolmuştur randevu talebiniz maalesef red edildi.

Hakkari’de tek doktorla olmuyor. Yeterli, kaliteli, verimli hizmet alınamıyor çünkü. Sabahın erken saatlerinde kadın doğum uzmanı polikliniği ününde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşların kimlikleri alınıp isimleri listeye yazılmaktadır. Ancak buna rağmen muayene yapılmadan oradan ayrılmak zorunda kalınıyor. İlimiz insanının hak ettiği hizmetin alınması için yetkililerin kadın doğum uzmanı doktorların Hakkari devlet hastanesine atanmasını bekliyor ve arzuluyoruz. Tüm siyasi aktörlerin ve bürokrasinin yaşanan bu sıkıntının giderilmesine yönelik çalışmalar başlatılması gerektiğini ifade ediyoruz. 

 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1848 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim