• Hakkari2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de "Kadına Şiddete Hayır" standı açıldı
25 Kasım 2021 Perşembe 16:37

Hakkari’de "Kadına Şiddete Hayır" standı açıldı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari’de 25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla belediye önünde kurulan stantlar ziyaret etti.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kamer ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde stant açarak, yolda geçen vatandaşlara "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" hazırlanan bölüşürler verdiler.

Vali İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu ve İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, stantları ziyaret ettiler.

Burada vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Akbıyık, ekipler tarafından dağıtılan broşürleri okumalarını tavsiye etti. Akbıyık, stant kuran ekiplerle beraber hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra burada ayrılarak, çarşı merkezini ziyaret edin vatandaşlarla sohbet etti.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kamer ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yolda geçen vatandaşlar “Kadına yönelik şiddete karşı bilgilendirilerek üzerinde “Şiddet gördüğümde ya da tanık olduğumda sessiz kalmıyorum, arıyorum, şiddet nedir,

şiddete maruz kaldığınızda yaralanabileceğiniz haklar, şiddet uygulayan kişi hakkında alınabilecek kararlar, şiddetle mücadele irtibat noktaları ve şiddetle mücadelede haklarımız gibi” içerikli broşür ve kitapçıklar dağıttılar.  HALKIN SESİ2-025.jpeg3-017.jpeg4-005.jpeg4-006.jpeg

Bu haber toplam 717 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim