• Hakkari18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de Kar Yağdı Hayat Durdu
20 Kasım 2017 Pazartesi 13:50

Hakkari’de Kar Yağdı Hayat Durdu

Hakkari’de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi,

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar 

Hakkaride dün akşam saatlerinde soğuyan hava ile beraber başlayan ve gece boyunca etkili olan yağmur, sabahın erken saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı.

Güne beyaz örtüyle uyanan vatandaşlar, ev ve iş yerleri önlerini biriken kar ve oluşan küçük su birikintilerinden temzileme telaşına düşerken, kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler ise soluğu lastikçilerde aldı.

Kent merkezindeki bir çok lastikçinin önünde uzun araç kuryukları oluşurken, bir çok sürücüde kendi imkanları ile yol kenarna çektikleri araçlarına kendileri müdahale etti. Yağan kar yağışı sürücülerle birlikte aynı zamanda kentte yaşayan vatandaşlar içinde ızdıraba dönüştü.

Toprak damlı evler sabah erken saatlerde soğuk ve yağışlı havaya rağmen temzilenirken, sıkıntıların en büyüğünü ise yürüyerek işe ve okula gitmek zorunda kalan öğrenci ve yayalar çekti.

Kent merkezinde 2017 Dönüşüm Programı kapsamında yapılan yol ve kaldırımların çoğu bitirilirken, bir çok ana cadde kaldırımında başlatılan yenileme ve onarım çalışması ise etkili olan kar yağışı sebebiyle yarım kaldı.

Etkili olan kar yağışından dolayı çalışmanın yarım kaldığı kaldırımlarda okul ve iş yerlerine gitme çaabasında olan yayaların çoğu kar yağışı sonrası küçük su birikintileri ve biriken kar yığınları arasında ulaşım sağlamaya çalışırken ortaya ilginç görüntüler çıktı.

 Yayayalar birikip eriyen kar birikintilerinden uzak kalmak ve ayaklarının ıslanmaması için kaldırm ve yolu birbirinden ayıran yüsek beton taşlarn üstünde yürüyerek zaman zaman birer akrobat örneği sergileyerek, ortaya ilginç görüntülerin çıkmasına sebep oldular.

Gün içinde yerini zaman zaman yağmura bırakan kar yağışı hala etkili olurken, kentte yaşayan vatandaşlar, çetin kış koşullarıyla yaklaşık 6 ay boyunca mücadele etmek için sabah saatleri itibariyle önlem alma telaşına düştüler. 

kar-m.jpgkar-n-1.jpgkar-d.jpg

Bu haber toplam 1096 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim