• Hakkari19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de Kuran kursları mezuniyet töreni düzenlendi
02 Haziran 2023 Cuma 18:18

Hakkari'de Kuran kursları mezuniyet töreni düzenlendi

Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, “4-6 yaş Kur’an kursları ahlaklı nesil yetiştirmenin ilk adımıdır” dedi.

HAKKARİ HALKIN SESİ

İl Kültür Müdürlüğüne ait konferans salonunda yoğun katılımla gerçekleştirilen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü İsmail Fakirulahoğlu; “Yüce Allah’ı, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’(s.a.v.) i ve hayat rehberimiz kitabı tanıyan, dinini diyanetini bilen ahlaklı bir nesil yetiştirmenin ilk adımı 4-6 yaş Kur’an kurslarıdır dedi.

4-6 yaş Kur’an kurslarında okuyan öğrencilere yönelik yıl sonu mezuniyet etkinliği  düzenlendiğini ifade eden Müftü Fakirullahoğlu, Kurslarımıza gösterilen ilgi ve alaka ile aldığımız olumlu geri dönüşlerden oldukça memnunuz. Öncelikle çocuklarını kurslarımıza gönderen anne ve babalara hürmetlerimi sunuyorum.

Geleceğimizin teminatı olan çocukları, bu günden milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirmek, sağlam kişilik sahibi olmaları yönünde çalışmak, doğru olup doğrularla olan, yalandan kaçınan, kötü emelli kişilerin tuzağına düşmeden yaşamlarını sürdüren kişiler olarak geleceğe hazırlamaya gayret göstermek hepimizin dini ve insani görevidir.

Bu vesileyle gece gündüz demeden çocuklarımızın İslami ahlakla yetişmesi için gayret gösteren başta Kur'an kursu öğreticilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese ve programımıza katılanlara teşekkürlerimi arz ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından 2022-2023 eğitim öğretim yılında 4-6 yaş Kur’an kurslarında yapılan etkinliklerle ilgili sinevizyon gösterimi, çocuk ilahi grubunun ilahi dinletisi, Kur’an-ı Kerim’den sure ve aşr-ı şeriflerin okunması, ezber hadis okuma, drama ve eğlenceli oyunlardan sonra yapılan dua ile program sona erdi.

Programa Vali Yardımcısı Talha Battal, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri ve kalabalık bir vatandaş grubu katıldı. 1-20230602182026.jpg

Bu haber toplam 542 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim