• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de mahalle yolları çamurdan geçilmiyor
11 Kasım 2017 Cumartesi 14:32

Hakkari’de mahalle yolları çamurdan geçilmiyor

Hakkari’de iki yıldır devam eden alt yapı çalışmaları nedeniyle kazılan ve ancak asfaltlanamayan mahalle yolları yağışlarla birlikte çamur deryasına döndü.

Hakkari Belediye meclisinin 2008 yılında aldığı karar ile kent için yapımı öngörülen 77 kilometre kanalizasyon şebekesi ve 12 kilometrelik alanda da yağmursuyu şebeke hattını döşeme çalışmasının startı 24 Mayıs 2016 tarihinde verildi.

İller Bankası’nın yürüttüğü proje 2018 yılında tamamlanması beklenirken, proje kapsamında ise bir çok mahalle yolunda kazı çalışması yapıldı. Belediye yönetiminin değişmesi ile birlikte "2017 Hakkari Dönüşüm Programı" hayata geçirildi.

Program kapsamında şehir girişinden çarşı merkezine kadar olan yolun bir kısmı Karayolları bir kısmi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Hakkari Belediyesi tarafından asfaltlandı, çarşı merkezinde ise kaldırımlar yenilendi.

Ancak birçok mahalle yolunda ise yapılan kazı sonrası yollar asfaltlanmayınca yağışlar ile birlikte yollar çamur deryasına dönüştü. Mahalle sakinleri bir an önce çamur deryasına dönüşen yollarının yapılmasını en azından eski haline getirilmesini beliyor.

Belediye yetkilileri ise mevsim şartları nedeniyle bu yılki asfaltlama çalışmalarında sona gelindiğini bazı mahalle yollarının stabilize edileceğini kaydettiler. İHA

Bu haber toplam 1039 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim