• Hakkari21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de mühendisler çiftçilere rehberlik yapıyor
03 Ağustos 2017 Perşembe 11:41

Hakkari’de mühendisler çiftçilere rehberlik yapıyor

Hakkari Ziraat Odası bünyesinde çalışan Ziraat Mühendisleri kent merkezine bağlı köylerdeki çiftçileri ziyaret ederek çeşitli konularda bilgilendirmeler yaptılar.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ‘Tarımsal yayım ve Danışmanlık’ hizmeti için 1 yıl önce Hakkari Ziraat Odası Başkanlığı bünyesinde görevlendirdiği mühendisler bir yandan çiftçilere danışmanlık hizmeti verirken diğer yandan da sahaya çıkarak çiftçileri hasat konusunda bilgilendiriyor. 

Ziraat Odası bünyesinde çalışan 6 ziraat mühendisi deneyimlerini çiftçiler ile paylaşmak için Hakkari Merkeze bağlı Akçalı, Demirtaş, Boybeyi, Sarıtaş, Işıklar ve Doğanyurt köylerini ziyaret etti.

Mühendisler çiftçilere tarımsal ürünleri sulama, hasat ve tarımsal ürünlerde görülen hastalıklar ile nasıl mücadele edecekleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuyorlar. 

Çiftçiler ile bir araya gelen mühendisler, buğday hasadı öncesi hasadın püf notalarını anlatıp meyve dökümün neden olan etmenler hakkında bilgilendirmeler yaparken bir grup mühendis de arıcılık ile ilgili üreticileri bilgilendirdi. 

Ziraat mühendislerinin çalışmaları hakkında bilgi veren Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal, oda bünyesinde çalışan mühendislerin Hakkari çiftçisine tarımsal konularda gerekli bilgileri paylaştığını bu çalışma yönetimini Hakkari çiftçisi için çok önemli olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 651 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim