• Hakkari6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de Muhtarlar "Aile Okulu"nda
17 Ocak 2023 Salı 15:56

Hakkari'de Muhtarlar "Aile Okulu"nda

Hakkari Halk Eğitimi Merkezi'nde muhtarlara yönelik kurs düzenlendi.

HALKIN SESİ

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Aile Okulu Projesi kapsamında, İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür,HGC Başkanı Hakan Taş, Şube Müdürü Oktay Kızılkaya, HEM Müdürü Nazif Tatlı ve basın temsilcilerinin katılımlarıyla Hakkari Halk Eğitimi Merkezi'nde muhtarlara yönelik kurs düzenlendi.   

Emine Erdoğan Hanımefendinin, 12 Ağustos 2022'de katıldığı açılış töreniyle Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla başlatılan Aile Okulu projesi kapsamında,Hakkari'de 7 bin aileye ulaşıldı.

Anne babalara sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre ve ilk yardımın da aralarında bulunduğu 14 farklı konuda çok yönlü destek sağlanan projenin eğitimleri, 81 ilde bulunan 1000 halk eğitimi merkezinde gerçekleştiriliyor.

Eğitim içeriği sürekli güncellenen ve farklı kesimlerden birçok kişiye ulaştırılan eğitimlere muhtarlar da dâhil edildi. Aile Okulu projesiyle belirlenen 14 alanda Türkiye'nin dört bir yanında muhtarlara dersler veriliyor.

 Aile Okulu Projesi'nin kapsamı hakkında Hakkari Halk Eğitimi Merkezi'nde muhtarlara yönelik düzenlenen kursta konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür: "Ailelerimize dokunan, onlara okul hizmeti veren, aile iletişiminin tıkanan kanallarını açmalarında rehberlik eden, çocuklarla iletişimi desteklemeye çalışan ve aynı zamanda kültürel,

ahlaki değerlerimizi de hatırlatan, teknoloji ve madde bağımlılığı gibi konulardaki mücadelemizin de önemli bir unsuru olan "Aile Okulu" projesine, Milli Eğitim Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığı ile yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde, muhtarlarımız da dâhil edildi.

Muhtarlarımız, görev bölgelerinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması, sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında birer gönüllü elçi olarak devlet ve millet arasında köprü vazifesini yerine getiriyorlar. Biz de Sayın Bakanımızın talimatlarıyla onların temsil güçlerini destekleyecek, aileleriyle iletişimini güçlendirecek eğitimler hazırladık. Muhtarlarımız vasıtasıyla daha fazla ailemize ulaşacağız.

"Aile Okulu" projemizi katılım göstererek renklendiren değerli muhtarlarımıza ve onları verdikleri eğitimlerle destekleyen kıymetli eğitimcilerimize teşekkür ediyorum," dedi. Kurs daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlkyardım Merkezi Mesul Müdürü ve  İlk Yardım Eğitmeni Abdullah Kaval tarafından verilen ilk yardım eğitimi ile devam etti.1-094.jpeg4-035.jpeg2-083.jpeg

Bu haber toplam 641 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim