• Hakkari18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de Musluklardan Su Yerine Lağım Aktı
02 Temmuz 2017 Pazar 21:28

Hakkari’de Musluklardan Su Yerine Lağım Aktı

Hakkari’nin bazı mahallelerinde musluklardan su yerine koyu renkte lağım benzeri bir sıvı aktı.

Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar-

Hakkari kent merkezinin bazı mahallelerinde musluklardan lazğım benzeri koyu renkte bir sıvı aktı.

Yağışın eksik olmadığı ve ve Türkiyenin en sulak bölgelerinin başına gelmesine rağmen alt yapı yetersizliğinden kaynaklanan durum nedeniyle suların bir gün ara ile aktığı Hakkari’de musluklardan bugün su yerine koyu renkli ve lağım benzeri bir sıvı aktı.

İkindi vakti su tuttukları bidonları doldurmak için muslukları açan Dağgöl Mahallesi sakinleri, akan koyu renkli ve lağım benzeri sıvı karşısında donup kaldı. Zar zor bir gün arayla ve çoğu zaman 3 saat dışında akmayan suyun koyu renkte akmasına anlam veremeyn mahalles sakinleri cep telefonları ile görüntü çekerek, ildeki yerel basın mensupları ile paylaştı.

Duruma tepki gösteren ve susuz kaldıklarını ifade eden mahalleliler, durumun kendi sağlıklarını tehdit ettiğini ve artık musluklardan akan şebeke suyunu içemeyecek duruma geldiklerini kaydettiler.

Kent merkezinde devam eden alt yapı çalışmaları sonucunda ana şebeke borularının patlaması ile suya toprak karışması sonucu suda kirlilik meydana geldiği tahmin edilirken, Berçelan Yaylasında bulunan ana şebekede de toprak kayması ve benzeri bir arızalanamanın meydana gelmiş olabileceği belirtildi. 

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim