• Hakkari0 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de Okullar Eğitim Öğretime Hazırlanıyor
09 Eylül 2017 Cumartesi 14:35

Hakkari’de Okullar Eğitim Öğretime Hazırlanıyor

Yeni eğitim öğretim sezonunun başlamasına sayılı günler kala, Hakkari deki okullarda başlatılan tadilat ve temizlik çalışmaları devam ediyor.

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar

Ülke genelinde 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2017-2018 eğitim öğretim sezonu öğrencilerde büyük bir heyecan uyandırırken, yapılacak okul alışverişi ise velilerde büyük maddi harcama endişesi yarattı.

Bir öğrencinin sezon boyunca eğitim ve öğretimde kullanmak üzere yapacağı alışverişin  yaklaşık 600 TL  civarında olmasının tahmin edildiği sezonda, birden fazla öğrenci bulunan evlerdeki okul masrafı velileri kara kara düşündürüyor.

Veli ve öğrencilerdeki tatlı telaş ve harcama endişesi Eylül ayı ile beraber başlarken, Hakkari kent merkezindeki okullarda ise sezon öncesi son hazırlıklar yapılarak eğitim öğretim öncesi okul binalarının eğitime elverişli olması açısından adeta seferberlik ilan edilmiş durumda.

Geçen sezon son ders zilinin çaldığı karne günü ile beraber kent merkezindeki birkaç okulda kuvvetlendirme ve tadilat çalışması başlatılmış ve yeni sezon öncesi öğrencilerin eğitim yılına daha nezih ve güvenli bir binada ders başı yapmaları için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla hummalı bir şekilde devam ediyor.

Yeni eğitim öğretim sezonunda çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri kent merkezindeki bütün okullarda başlatılan çalışmalar kapsamında, kuvvetlendirme ve tadilat, boya, badana, ve genel temizlik çalışmalarının yapıldığı kaydedildi. 

Bu haber toplam 811 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim