• Hakkari7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de "Organ Bağışı Haftası" etkinliği
09 Kasım 2017 Perşembe 13:00

Hakkari’de "Organ Bağışı Haftası" etkinliği

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında etkinlik düzenledi.

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi Dr. Funda Toprak, Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Mustafa Yoldaş, İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane personeli katıldı.

Organ bağışı ve nakli ile ilgili slayt gösterimleri eşliğinden detaylı bilgiler veren Hakkari Devlet Hastanesinde görevli Üroloji Uzmanı Op. Dr. Zeki Aktaş, ‘organ nakli nedir, organ bağışında bulunmak için nerelere başvurulabilir,

organ bağışı dinimizce uygun mudur, hangi organ ve dokuların nakli yapılmaktadır, organ nakli kimlerden yapılır, bağışlanan organlar kimlere nakledilir, kimler organ bağışında bulunabilir’ konularında bilgiler verdi.

Türkiye’de 25 bin kişinin organ nakli beklediğini ifade eden Op. Dr. Zeki Aktaş, dünyada ve ülkemizde organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetme tehlikesi yaşayan ve büyük bir umutla organ bekleyen çok sayıda hasta olduğunu söyledi.

Hafta münasebetiyle insanları bağışa teşvik etmek ve bu konuda bilgilendirmek için hastanede hasta ve hasta yakını ile çalışanlara yönelik etkinliklerle farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını da anlatan Üroloji Uzmanı Op. Dr. Zeki Aktaş, herkesi organ bağışına davet etti.

Hafta nedeniyle Hakkari Devlet Hastanesinde çalışan görevliler; hasta ve hasta yakınlarına yönelik bilgilendirmeler yapmak ve organ bağışının önemine dikkat çekmek için stant ve başvuru noktası kurarak broşürler dağıttı. İHA

 

Bu haber toplam 731 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim