• Hakkari0 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Konferansı Düzenlendi
05 Ekim 2019 Cumartesi 12:03

Hakkari’de Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Konferansı Düzenlendi

Hakkari Üniversitesi tarafından “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” kapsamında konferans düzenlendi.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen ve Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Prof. Dr. Cemalletin Erdemci, Prof. Dr. Gassan Mortada ve Doç. Dr. Fadıl Ayağan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta "Fuat Sezgin Kimdir, nasıl Fuat Sezgin olmuştur, İslam düşüncesinin gelişim sürecinde Fuat Sezgin, Doğu ve Batı’da Fuat Sezgin ve İslam medeniyetinin yeniden keşfinde Fuat Sezgin’nin katılımları" gibi konular ele alındı.

Gerçekleştirilen konferansa Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Hakkari il Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kurum amirleri, akademisyenler ve Hakkari Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Konferansta  bir konuşma yapan Hakkari Valisi İdris Akbıyık konferansın önemine değinerek şu ifadeleri kullandı: “Malumunuz olduğu üzere 2019 yılı Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle Fuat Sezgin yılı olarak ilan edildi. Bizde bu vesileyle ülke olarak İslam dünyasının, Türk dünyasının önemli bir bilim adamı olan Fuat Sezgini inceleme okuma, öğrenme fırsatı bulacağız. Fuat Sezginin hayatını incelediğimizde, batının bizlere olan o pozitif bilim anlayışını dayattığı, birçok şeyi kendilerinin buluşları, icatları gibi gösterdiği durumların yalandan ibaret olduğunu, aslında batının buluşu, icadı olmadığını ispatlayan, Rönesans’ın,  Reformun yalanlarını ortaya koyan ve batının o pozitivist bilim anlayışının akışında İslam bilim anlayışını yapmış olduğu çalışmalarla alternatif olarak ortaya koyabilen Türk dünyasının İslam dünyasının Türkiye’nin bir değeri.''

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş: "2018 yılı Eylül ayında Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2019 yılı "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edilerek İslam Tarihi üzerine araştırmalar yapan, önemli bilim adamlarından biri olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’in farklı etkinliklerle anılması ve İslam tarihine katkılarının ortaya konulması sağlandı. İslam medeniyeti tarihinin başlangıcından itibaren gelişmiş naklî ve aklî bilimlere ait literatürü konu edinen Geschichte des arabischen Schrifttums (GAS) adlı eseri başta olmak üzere ortaya koyduğu paha biçilmez çalışmalarla Prof. Dr. Fuat Sezgin, İslam bilimleri tarihindeki pek çok yaygın kabulü değiştirecek sonuçlara ulaşarak geriye önemli bir ilmî miras bırakmıştır."

 

2-093.jpg3-086.jpg4-059.jpg5-027.jpg

 

Bu haber toplam 591 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim