• Hakkari18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de renkli Ramazan geceleri
13 Haziran 2017 Salı 15:05

Hakkari’de renkli Ramazan geceleri

Hakkari’de huzur ve güvenin sağlanmasıyla birlikte yöre halkı geç saatlere kadar dışarıda zaman geçiriyor.

Değişik yıllara oranla Ramazan aylarında olayların hiç eksik olmadığı Hakkari’de, 2017 yıl ise çok farklı bir yıl oldu. Yaklaşık bir yıldır hiçbir asayiş olayının yaşanmadığı Hakkari il merkezi ve ilçelerinde vatandaşlar Ramazan ayında sahur vaktine kadar dışarıda gezmenin mutluluğunu yaşıyor.

Hakkari Belediye Başkanlığı, şehrin en işlek caddeleri olan Cumhuriyet Caddesi’nin bir şeridini trafiğe kapatırken, işsiz gençler de burada mısır, çay ve değişik içecekler satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından eski hükümet konağı bahçesinde Ramazan etkinlikleri adı altında her akşam değişik sanatçıların konuk edilmesi ise vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor.

Her tarafın cıvıl cıvıl olduğu ve İstanbul Taksim’i aratmayan görüntülerin yaşandığı Hakkari’nin cadde ve sokakları renkli görüntülere sahne oluyor. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu da halkın arasına girerek onlarla çay içip sohbet etmesi büyük takdir topluyor.

Tek üzüntülerinin Hakkari’nin ilçe olacağı gibi söylentilerin olduğunu belirten vatandaşlar, devlet büyüklerine seslenerek bu ilçe meselesinin tamamen gündemden kaldırılmasını talep ettiler. Polis ve askerin halkla iç içe olduğunu, en ufak bir asayiş olayının yaşanmadığı için huzurlu bir Ramazan ayı geçirdiklerini ifade eden vatandaşlar, huzur ve güveni sağlayan ilin yetkililerine ise teşekkür ettiler. İHA

 

Bu haber toplam 831 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim