• Hakkari6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAKKARİ'DE SAĞLIK OCAĞI OLMAYAN MAHALLE
29 Kasım 2017 Çarşamba 12:00

HAKKARİ'DE SAĞLIK OCAĞI OLMAYAN MAHALLE

Hakkari merkeze bağlı Bağlar mahallesinde daha önceden yapılan prefabrik sağlık ocağının yeri harabeye dönmüş vaziyette. Sağlık ocağı olmayan mahalleli sağlık ocağı istiyor.

Haber:Serdar Sevi-Halkın Sesi Gazetesi

En yakın sağlık ocağının Merzan Mahallesinde bulunduğu Bağlar Mahallesi sakinleri sağlık ocağı talep ediyor. Daha önce prefabrik bir sağlık ocağının kurulduğu mahallede az da olsa hizmet aldıklarını ve bundan memnun olduklarını ifade eden mahalle sakinleri sağlık ocaklarının tekrar yapılmasını istiyor. Eski sağlık ocağı yerinin harabeye döndüğü Bağlar Mahallesinde vatandaş Sağlık ocağı istediğini belirti.

Dar gelirli vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Bağlar Mahallesinin önemli sorunlarından biri de sağlık ocağının olmaması. Mahalle sakinlerinden Mehmet Özbek isimli vatandaş: ’’En yakın sağlık ocağının Merzan Mahallesinde olması ve çok uzak kalması nedeniyle özellikle yaşlı ve hamile insanların buraya gitmekte zorluk yaşıyor. Yetkililerden sağlık ocağı talep ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Bir başka mahalle sakini olan ve bebeğini düzenli olarak aşıya götüren Halime Çetinkaya isimli vatandaş ise: ‘’ Benim bir yaşında astım hastası bir oğlum var. Ben oğlumu düzenli olarak aşıya götürmek zorunda kalıyorum. Şahsi bir aracımız olmadığı için ve mahallede toplu taşıma aracı olmadığı için mecburen  her seferinde  kucağımda bebeğimle iki üç kilometre yürümek zorunda kalıyorum. Benim gibi bir çok insan aynı mağduriyeti yaşıyor. Sağlık ocağının bir an önce yapılması gerekiyor. Yetkililere sesleniyoruz sağlık ocağı yapılsın bize. Mahallemizde daha önce sağlık ocağı vardı küçük de olsa çocuklarımızın aşısını yapabiliyorduk.  Doktor ve hemşire gelmeyince mahalle çocukları ve bilinçsiz insanlar prefabrikten yapılan sağlık ocağını yıktılar. Kimse de ilgilenmedi. Mahalle olarak sağlık ocağından olduk.’’ ifadelerini kullandı.

icerik1-004.jpgiceirk-2.jpg

Bu haber toplam 1376 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim