• Hakkari22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de toplantı ve gösteri yürüyüş yerleri belirlendi
27 Ocak 2023 Cuma 14:11

Hakkari'de toplantı ve gösteri yürüyüş yerleri belirlendi

Hakkari’de miting alanı, toplantı yeri ve gösteri yürüyüş güzergahları belli oldu.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada;"  2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6. maddesi ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik’in 3. maddesi gereğince Valilik Makamının 19.01.2023 tarih ve 65105496-33499-(12470)/2023/18/19 sayılı Olurları ile yeniden güncellenen “Miting Alanı, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Güzergah Planları” ile ilgili toplanma yeri, yürüyüş güzergahı, toplantı alanı (Miting Alanı), dağılma güzergahları, pankart ve afiş asılacak yerlere” dair usul ve esaslar aşağıya çıkartılmıştır.

TOPLANTI (MİTİNG) ALANI
İlimiz Sümbül Mahallesi Hakkari-Van Bulvarında bulunan Hakkari Otogarıdır
 
YÜRÜYÜŞ GÜZERGÂHI
2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre; Hakkari Merkezinde düzenlenecek olan GÖSTERİ YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHI; Hastane Kavşağından Katramaz Köprüsü istikameti (Sağlık Caddesi) Katramaz Köprüsü istikametinden Merzan Spor Sahasına kadar olan (Merzan Caddesi) yaklaşık bir kilometrelik (1km) güzergahtır.
 
YÜRÜYÜŞE GEÇMEK ÜZERE TOPLANILACAK YER İLE DAĞILMA YERLERİ
2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre yapılacak Gösteri Yürüyüşlerindeki toplanma alanı (yeri) Hakkari Devlet Hastanesi önünde bulunan Hastane Kavşağı’dır.
 
Katramaz Köprüsü - Sanayi Yolu istikameti ile Katramaz Köprüsü Hastane Kavşağını takiben Gençlik Caddesi ve Çölemerik Caddesi istikametleri ile bu istikametlerin ara ve tali sokakları dağılma yerleridir.
 
 AFİŞ VE PANKART ASILACAK YERLER
2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre düzenlenecek toplantılarda; Şehir Merkezinde, Belediye Başkanlığının uygun göreceği yerler ile ilan panoları afiş ve pankart asılacak yerlerdir. Toplantının yapılacağı yer ve yürüyüş güzergâhları üzerinde uygun yerlere afiş ve pankart asılabilir.
 
Tespit olunan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergâhı ve Miting Alanı kroki olarak ekte belirtilmiştir.Konu ile ilgili olarak genel hususlar aşağıda numaralandırılmıştır.
 
1- Bu planlar Valilik Makamınca uygun görülmesine müteakip, yerel gazeteler ile valilik internet sitesinden ilan edildikten (15) gün sonra yürürlüğe girecektir.
 
2- Bu planın yürürlüğe girmesi ile birlikte, Valilik Makamının 14.01.2022 tarihli, 2022 yılına ait Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergâh Planı yürürlükten kaldırılacaktır" denildi. 

Bu haber toplam 547 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim