• Hakkari11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de Toplu Taşımaya Yapılan Yüzde 50'lik  Zam Pazartesi Günü Yürürlüğe Giriyor.
07 Ekim 2017 Cumartesi 10:47

Hakkari'de Toplu Taşımaya Yapılan Yüzde 50'lik Zam Pazartesi Günü Yürürlüğe Giriyor.

Hakkari Şoförler Ve otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı tarafından önerilip Hakkari Esnaf Ve Sanatkarlar odaları Birliği tarafından onaylanan Hakkari'de toplu taşıma ücretine yapılan yüzde 50'lik zam pazartesi günü yürürlüğe giriyor.

Haber: Serdar Sevi- Halkın Sesi Gazetesi

Hakkari Şoförler Ve otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı tarafından önerilip Hakkari Esnaf Ve Sanatkarlar odaları Birliği tarafından onaylanan zam Odalar Birliğinin yaptığı istişare sonucu kabul edildi.

Hakkari Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı İrfan Sarı, başkan Muharrem Tekin, Yönetim Kurulu üyeleri Yavuz Özkan, Süleyman Ayhan ve Halit Yiğit'in yaptığı iştiraki toplantıdan sonra şehir içi  toplu taşıma minibüslerine yapılan yüzde 50lik zam pazartesi yürürlüğe giriyor.

Vatandaşın tepki gösterdiği toplu taşıma zammına Hakkari Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Abdi Arslan savundu. Hakkari Şoför Ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı Abdi Arslan 2012'den beri sabit olan toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın çok olmadığını belirtti. Arslan: '' Akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak yapmış olduğumuz zam çok değildir. 2012'den beri zam yapmadık. Yaptığımız bu zammı bu kadar abartmamak gerek. Ete zam yapılıyor, bayan kuaförlerine zam yapılıyor kimse tepki göstermiyor da buna neden tepki gösteriliyor.'' şeklinde konuştu.

 

Yapılan yüzde 50'lik zammı çok bulan vatandaş ise adeta isyan etti. şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanan  Tahir Özer isimli vatandaş:'' Hakkari şartlarında toplu taşımaya yapılan zam oldukça fazladır. Toplasan iki kilometreyi geçmeyen güzergah için bu ücret oldukça yüksektir. Van'da toplu taşıma ücretleri kat edilen yola oranla Hakkari'de kat be kat altındadır. Edremit'ten Van merkezine gelen toplu taşıma ücretlerinin ücreti 1.50 TL'dir. Burada belirli saatlerde gelmiyor araçlar sabit bir saatleri yok. Yaptıkları hizmet ortada on beş kişilik minibüslere  otuzdan fazla yolcu bindiriliyor.''şeklinde konuştu.

Bundan sonra Belediyeye ait toplu taşıma araçlarını kullanacağını ifade eden Cahit Can isimli vatandaş ise: '' 2 kilometreyi bulmayan yol için 1.50 TL ücret biçilmesi çok fazladır. Hakkari'nin ekonomik durumu ortadadır. Zaten doğru düzgün ilgilenip hizmet verdikleri de yok. Bu hizmetin üstüne bu zammın yapılması insaflı değildir. Umarım bu zam geri çekilir. Çünkü güzergahın az olması göz önüne alınmalıdır.'' şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 998 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim