• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari!de Üniversite Öğrencilerine Başarı Belgesi Verildi
22 Mayıs 2017 Pazartesi 15:35

Hakkari!de Üniversite Öğrencilerine Başarı Belgesi Verildi

Hakkari Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı öğrencilerine başarı ve katılım belgeleri verildi.

Üniversite Lokalinde gerçekleştirilen törende Hazırlık İngilizce, Hazırlık Almanca, Hazırlık Bilgisayar sınıfı öğrencilerine başarı ve katılım belgelerinin yanı sıra İngilizce Hazırlık sınıfı öğrencilerine B1 seviyesinde Dil Yeterliliği sertifikası verildi.

 

Düzenlenen törene, Hakkari Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ömer Pekiş, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Çelik, akademik personeller ve öğrenciler katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pekiş: ''Sevgili arkadaşlar günümüz bilgi ve teknoloji çağı ve bunun büyük payı da farklı dil öğrenmek, usanmadan bıkmadan öğrenin yazın dil böyle bir şeydir. Ekonomik ve ticari diller var ama bunun ayırımını yapmadan öğrenme imkanını bulduğunuz bütün dilleri muhakkak öğrenmeye çalışın ve bu size önümüzdeki uzun hayatınızda çok farklı bir birikim, çok farklı bir düşünce size kazandıracaktır. Dil böyle bir şey o yüzden dilin kıymetini bilin ve bir dil ile yetinmeyin. Elinizde imkanlarınız da var. İnşallah önümüzdeki sene farklı bir dil talebi oluşturmaya çalışacağım ve Yabancı Diller Yüksekokulumuzu güçlendirmeye çalışacağım. Böle yapmazsak diğer türlü Hakkari'nin sınırları dışına çıkmamız mümkün olmaz veya yaşadığımız ülke olan Türkiye'mizin sınırları dışına çıkmamız mümkün olamaz ama muhakkak öğrendiklerinizi burada bırakmıyorsunuz her gün yeni bilgiler üzerine eklemeniz gerekiyor.'' Şeklinde konuştu.

 

HABER: SERDAR SEVİ

 

Bu haber toplam 716 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim