• Hakkari1 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de Vatandaşın Temiz Havada Havuz Keyfi
06 Temmuz 2017 Perşembe 11:18

Hakkari'de Vatandaşın Temiz Havada Havuz Keyfi

Hakkarili gençler aşırı sıcakların hüküm sürdüğü kentte, serinlemek için soluğu havuzlarda alıyor.

 Halkın Sesi Hazetesi: Çetin Alpsar- 

 

Sıcak hava dalgası ülke genelinde etkisini sürdürürken, vatandaşlarda kendilerince sıcaklardan korunmak için farklı yollara başvuruyor. Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesinde yaşayanlar soluğu deniz kenarı e plajlarda alırken, Hakkarili vatandaşlar ise daha önceleri Zap Suyu kenarına inmek zorunda kalıyorlardı. 

Kent merkezinde yaşayan Yavuz Taş isimli vatandaş sıcak havalardan bunalıp serilemek isteyen vatandaşlar için şehir merkezinden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca Köyünde özel bir havuz açtı. Haftanın yedi günü hizmet veren havuzun buz gibi sularında serinleyen vatandaşlar, yanlarına aldıkları yiyeceklerle de temiz hava piknik yapma imkânına sahip oluyor. 

8 kişinin istihdam edildiği özel işletmede, her saat başı kalkan servisler ulaşım sorunu ortadan kalkarken, vatandaşlar gün boyunca havuzun serin sularında yüzmenin keyfini çıkarıyor. 

Ulaşım kolaylığının yanı sıra temiz havası, serin suları ve doğa ile baş başa kalmanın verdiği huzur ile seriliğin doyasıya yaşandığı havuzun, Zap Suyunda her yıl meydana gelen boğulma vakalarında önüne geçmesi bekleniyor. 

Havuzda kendilerini serin sulara bırakan gençler, havuzun açılmasından son derece memnun olduklarını kaydeder, önceki yıllarda Zap’ın hırçın sularında yüzmek zorunda kaldıklarını ve çoğu zaman tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını söylediler. 

“ Hergün havuza gelip bu temiz suda yüzmenin keyfini çıkarıyoruz. Daha önceki yıllarda Zap Suyuna inip orada hırçın sularda yüzmeye çalışıyorduk. İnsanlar batı illerinde denizde serinleyip plajlarda güneşlenirken, bizler maalesef o imkanlardan yoksun olarak ya Zap Suyunda yüzerdik yada evlerimize kapanırdık.

 Bu havuzun açılması çok güzel oldu. Her gün yüzlerce kişi geliyor. Bizlerde arkadaşlarımızla beraber yanımıza aldığımız yiyeceklerle birlikte soluğu havuz başında alıyoruz. Bir taraftan yüzüp serin suyun keyfini çıkarırken, diğer yandan da doğa ile baş başa temiz havada piknik yapma imkanı buluyoruz” dediler. 

normal-1-001.jpg

 

 

Bu haber toplam 2641 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim