• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de yapımı devam eden cami inşaatı durdu
07 Temmuz 2017 Cuma 12:55

Hakkari’de yapımı devam eden cami inşaatı durdu

Hakkari’de yapımı devam eden Ulu Camii inşaatı durduruldu

Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar- 

Hakkari’de 3 Ekim 2015 yılında dönemin valisi Yakup Canpolat ile beraber Altay Cadde üzerinde temeli atılan Ulu Caminin inşaatı durduruldu. Kesilen kurbanlar ve okunan dualar ile birlikte hızla yapımına başlanan 3 Katlı, 9 kubbeli, iki minareli, iki asansör ve daha bir çok özelliğinin olacağı kaydedilen camiinin, kaba inşaatının neredeyse bittiği gözlenirken, çalışmalar ise durdurulmuş vaziyet.

Kent merkezinde ilkbahar mevsimi ile beraber başlayan inşaat sezonu Sonbahar Ekim, Kasım aylarına kadar devam ederken, ibadethane sıkıntısının yanı sıra cemaatin ildeki diğer mevcut camilerde yer bulmakta sorun yaşadığı göz önüne alındığı zaman, inşaat sezonunda durdurulan çalışmalar  vatandaşları büyük bir sorunla karşı karşıya bıraktı.

Eski olduğu ve ihtiyaca cevap vermediği için yıkılan Ulucami’nin yerine yapılması planlanan ve temeli atıldıktan sonra kaba inşaatının neredeyse bitme aşamasında olduğu gözlemlenen camiinin 2017 Agustos ayında bitirilmesi amaçlanırken, yaklaşık 5 milyon TL ye mal olacağı öğrenilen inşaattın neden durduğu ve ne zaman devam edeceği ise bilinmiyor.

Kentteki vatandaşlar ise camilerde yer bulamamaktan dolayı sıkıntı olduklarını dile getirerek, cami inşaatının biran önce tekrar başlatılmasını ve en kısa sürede bitirilmesini istediklerini kaydetti. Vatandaşlar, “ Yaklaşık iki yıl önce temel atılan ve inşaatının büyük bir kısmı bitmiş olan camide çalışmalar maalesef durdurulmuş vaziyette.

Bizler cadde esnafı olarak özellikle Cuma günleri ya mahalle camilerine yada çarşı merkezinde bulunan Hacı Sait Camisine gidip orada ibadetimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Çoğu zaman yer bulamayıp dışarıya serdiğimiz kartonların üzerinde namazımızı kılıp dini vecibelerimizi yerine getiriyoruz. Yetkililerden isteğimiz camii inşaatının tekrar başlatılmasıdır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bu haber toplam 827 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim