• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkarili çocuklar TUBİTAK yaz bilim kampında!
25 Ağustos 2017 Cuma 17:13

Hakkarili çocuklar TUBİTAK yaz bilim kampında!

Hakkâri Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bilim adamı olma hayaliyle yanıp tutuşan 25 ortaokul öğrencisi, TUBİTAK’da bilim adamlarıyla buluşuyor.

Bir haftalık bilim kampında yatılı olarak misafir edilen öğrenciler, burada maket yanardağ yapımından, yerli üretim borla çalışan arabaya kadar birçok projede bilim adamlarıyla birlikte çalışmaya başladı.  

Hakkâri Valiliği tarafından düzenlenen, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Her Genç Bir Gelecek, Bilim Hakkâri’ye İyi Gelecek” isimli proje kapsamında TUBİTAK TUSSİDE Bilim kampına gönderilen çocuklardan birçoğu hayatında ilk kez uçağa binme şansı yakaladı.

Gold Grup organizatörlüğünde Hakkâri’den alınarak Gebze’de bulunan TUSSİDE Eğitim Tesislerine götürülen çocuklar burada ilk gün yaklaşık 9 bin metrekare üzerine kurulu olan Türkiye’nin en büyük bilim kampını gezdi.

Ertesi gün toplam 15 kişilik özel eğitimli rehberler ve öğretmenler eşliğinde bilim merkezlerini gezen çocuklar, burada bilim adamlarının çalışmalarına katıldı.  

TUBİTAK TUSSİDE Gebze yerleşkesinde 20-26 Ağustos tarihleri arasında yatılı olarak gerçekleştirilen kampa Hakkâri’de devlet okullarında okuyan başarılı 7’nci ve 8’nci sınıf öğrencileri katıldı.

Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak tarafından bizzat takip edilen ve desteklenen projenin amacı ise, bilimin eğlenceli yönünü ve bilimsel düşünme becerilerini öğrencilere aktarabilmek.

Bu kapsamda TUBİTAK enstitülerinin bilimsel ve teknolojik imkânlarına ve insan kaynağına dayandırılarak gerçekleştirilen kamp, bilim insanlarıyla yapılacak etkileşimli çalışmalar sayesinde bilim dünyasının ulaşılabilir olduğunu öğrencilere göstermeyi hedeflemektedir.

Öğrenciler program kapsamında TUBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü MAM Malzeme Enstitüsü ve Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü ile Enerji ve Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsünü ziyaret edip, araştırmacılar ile birlikte deneyler ve eğitsel etkinlikler gerçekleştirecekler.

Ayrıca öğrenciler, alternatif enerjiler, hareket ve sürtünme yalıtımı, model uçak yapım sistemleri gibi ağırlıklı olarak fen bilimleri alanında pek çok atölye çalışmalarında da yer alacaklar. Program içerisinde öğrenciler, İzmit Bilim Merkezi’yle SEKA Kâğıt Müzesi’nde de bulunacaklar.

Öğrencilerle gerçekleştirilecek ekip çalışmaları ve sanat atölyeleri çalışmaları ile ekip çalışması ve stratejik düşünme becerilerinin de geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Kampta olmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Hakkârili çocuklar, “Vali Amcamız sayesinde hayallerimize ulaştık. Bilim insanı olmak hiç de zor değilmiş.

Büyüyünce hayalini kurduğumuz bu mekânda bizler de bilim insanları olarak görev yapacağız. Buraya gelecek bizim yaştaki öğrencilere bilimi sevdirmek için buradaki bilim insanları gibi çaba sarf edeceğiz.

Bizler Hakkâri’nin bilim insanları olmaya aday çocuklarıyız. Hakkâri bizim sayemizde artık bilim ve sanatla anılacak”  dediler. 

Bu haber toplam 752 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim