• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkarili Çocukların Park Sevinci
05 Eylül 2017 Salı 13:20

Hakkarili Çocukların Park Sevinci

Okul Bahçelerine parklar kuruldu, çocuklar tekli salıncak için sıraya girdi.

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar

 Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından kentte çocuklara sosyal alanların kazandırılmasına yönelik “2017 Hakkari Dönüşüm Programı” kapsamında okul bahçelerine oyun parkları kurulmaya başlanırken, yılardır park ve eğlence alanlarından yoksun olan çocuklar ise, parkta oynayabilmek için tatlı bir mücadele içine girdiler.

Daha önceki yıllarda luna park ve oyun alanı için aileleri ile birlikte en yakın il olan Van’a gitmek zorunda kalan kent merkezinde yaşayan çocuklar, Hakkari Belediyesinin bu yıl başlatmış olduğu “2017 Hakkari Dönüşüm Programı” çalışmaları ile okul bahçelerinin yanı sıra mahallelerde uygun görülen yerlere oyun alanı ve parklar kurmaya başlamasıyla yorucu ve uzun yolculuk eziyetinden bir nebze olsun kurtulmuş durumdalar.

Kurulan parklar da çocuklar gün içinde eğlenip oyunların mutluluğu yaşarken, parkın bazı bölümlerinde eksik ve az yapılan çalışmalar ise, alandaki miniklerin biraz canını sıkmış gibi.

Kurulan kaydıraklardan ardı ardına kayıp eğlenen çocuklar, söz konusu salıncak olunca aynı keyfi yaşamak yerine stresli bir bekleyiş içine giriyorlar. Kurulan park alanlında bulunan tek salıncakta sallanmak için dakikalarca arka arka sıraya dizilip bekleyen çocuklar, nihayet sıra kendilerine geldiğinde adeta havalara uçuyorlar.

Kısa süreliğine de olsa salıncakta sallanmanın keyfini çıkaran çocuklar hemen sonrasında sıranın başka arkadaşlarına gelmesinin ardından, yine sıraya girip zamanın geçmesi ve  tekrar salıncağa oturmak için dakikaları saymaya başlıyorlar.

Yapılan park ve oyun alanı çalışmasından memnun kaldıkları gözlerinden okunan çocuklar, yetkililerden salıncakların arttırılması konusunda yardım talep etti.

 

 

Bu haber toplam 690 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim