• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkarili Dağcılar Mehed dağına tırmandı
13 Eylül 2021 Pazartesi 16:24

Hakkarili Dağcılar Mehed dağına tırmandı

Hakkarili Dağcılar Mehed dağına tırmandıCilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği'nin (CİSAD) üyesi dağcıların kenti tanıtmak için başladıkları zirve tutkusu devam ediyor.

HABE NEÇİRVAN KESKİN 

HALKIN SESİ 

Hakkari'nin tanıtımı için yaz kış demeden zamanlarının büyük bir çoğunluğunu doğada geçiren Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) üyesi dağcıların kentin tanıtımı için yıllar önce başlattıkları zirve tutkusu devam ediyor.

Kentin dağlarını bir tabloya benzeten ve her tırmanışta farklı bir yönünü keşfeden dağcılar bu kez Bay Köyü sınırındaki Mehed Dağına tırmandı. 

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç öncülüğünde bir araya gelen dağcılar 3 bin rakımlı Mehed Dağında zirve yaptı.

Yılların zirve tutkunu Hakkarili dağcılar Naci Ertunç, Hüseyin Kurt, Zeki Çiftçi, Metin Keskin'in ve Aydın Bekirağaoğlu katıldığı zirve maratonu 1 saat sürdü.

Zirve tırmanışı ile ilgili bilgi veren Ertunç, Hakkari'nin dağlarındaki güzelliğe dikkat çekmek için yıllardır bu tırmanışlara devam ettiklerini söyledi.

Sırt hattını takip ederek yola çıkan dağcılar iki rotalı ip inişi yaparak Şine tepesine dikey iniş yaptı ve k akşam geç saatlerde yaylaya varıp faaliyetlerini sonlandırdılar.1-20210913162742.jpg3-704.jpg2-20210913162742.jpg

Bu haber toplam 667 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim