• Hakkari21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkarili engelliler o karara tepkili
11 Ocak 2022 Salı 13:46

Hakkarili engelliler o karara tepkili

Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanlığı Engelsiz Yaşam Merkezinin Hakkari'de yer olmadığı gerekçesi ile Yüksekova ilçesinde oluşturulması kararına tepki gösterdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 81 ile yaygınlaştırmayı planladığı Engelsiz Yaşam Merkezlerinden bir tanesinin de Yüksekova ilçesinde oluşturulacağı belirtilirken, Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri söz konusu karar üzerine açıklama yaptı.

Dernek binası önünde basın açıklaması yapan Başkan Mesut Keskin, bahse konu merkezin Yüksekova ilçesinde yapılmasına karşı olmadıklarını ileri sürdü.

Engelsiz Yaşam Merkezinin Yüksekova ilçesinde hatta diğer ilçelerde de oluşturulması gerektiğini vurgulayan Keskin, Hakkari Merkezde Engelsiz Yaşam Merkezine uygun arazi bulanamadığı için Yüksekova’ya taşınması kararına tepkili olduklarını ifade etti.

Keskin açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: 

"Hakkari ilimizin coğrafi şartları sebebiyle büyük ovalar bulmak güç ancak Engelsiz Yaşam Merkezleri  ilin şartlarına uygun bir şekilde dizayn edilebilir, şehir merkezimizde yaşayan 5 bine yakın engelli gerçeğini ‘’Biz bir arsa veya  dönüm dönüm ova bulamadık bu sebeple şehir merkezini  es  geçiyor orada yaşayan engellileri göz ardı ediyoruz demek’’ doğru bir yaklaşım değildir. Bu kapsamda başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza  ve İl Müdürlüğümüze  çağrımızdır Engelsiz Yaşam Merkezi  değil  Merkezleri olarak projenin yeniden revize edilerek projenin ilk ayağının Hakkari Merkezde sonra da ilçelere yayılması sorunun çözülmesine ve amacına daha doğru hizmet edeceği kanısındayız"

Bu haber toplam 596 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim