• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkarili Kadınların Akmayan Su İsyanı
23 Ağustos 2017 Çarşamba 21:12

Hakkarili Kadınların Akmayan Su İsyanı

Hakkari'nin Bağlar Mahallesinde suları bir haftadan fazladır akmayan mahalle kadınları isyan etti.

Haber: Serdar Sevi-Halkın Sesi Gazetesi

Hakkari'nin Bağlar Mahallesinde bulunan Affet Konutları Kanisark mevkiinde bir haftadır akmayan su vatandaşı isyan ettirdi. Yaklaşık bir haftadır sularının akmadığını ifade eden Bağlar Mahallesi kadınları, yemek yapamadıklarını, banyo yapamadıklarını ve içecek suyu zar zor bulabildiklerini ifade ettiler. 

Belediye yetkililerine seslenen mahalle kadınları; yıllardır toplu taşıma çilesini, yol çilesini çektiklerini bari içecek suyun doğru düzgün kendilerine verilmelerini istedi.

Bağlar Mahallesi sakinlerinden Meryem Özkan isimli kadın ise: Belediye yetkilerinden rica ediyoruz. Bizim derdimize bir çare bulsunlar bizi bu çileden kurtarsınlar. Belediyeye gidiyoruz bizimle ilgilenen kimse olmuyor. Biz  kime gidelim bu şehri yönetenler bunlar değil mi. Hiçbir sürü çobansız değildir. Gördüğünüz bidonlar benim su depomdur böyle bir ev olur mu hiç. İtfaiyeden su satın alacak kadar maddi durumumuz iyi değildir. Özel bir aracımızda yok gidip her gün su taşıyalım. Yetkilere sesleniyorum bizim içme su sorunumuzu çözsünler.'' şeklinde konuştu. 

Bu haber toplam 845 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim