• Hakkari3 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkarili Vatandaşların İtfaiye İle İmtihanı
28 Haziran 2017 Çarşamba 14:26

Hakkarili Vatandaşların İtfaiye İle İmtihanı

Hakkarili vatandaşlar, itfaiye araçlarının yollarda yaptığı bostan sulama tarzındaki çalışmalarından oldukça dertli

Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar-

Hakkari’de ilkbahar mevsimi ile beraber startı verilen yer altı çalışmaları devam ederken, vatandaş sıcak asfaltın dökülüp tozdan kurtulacağı günü adeta iple çekiyor. Yer altı kanalizasyon ve içme suyu şebekesini yenileme çalışmaları kapsamında kent merkezinin özelikle ana caddeleri toz topraktan geçilmezken, şehir adeta bir inşaat şantiyesi görünümüne büründü.

Gündüz saatleri içerisinde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaya özen gösteren vatandaşlar, durumdan ve toz, toprağa maruz kalmalarına sebep olan çalışmalardan yana bayağı dertli.

Hakkari Belediyesi İtfaiye ekipleri ise vatandaşın toz ve toprakla temasını  kesmek adına çalışmaların devam ettiği ana caddeler başta olmak üzere bütün mahalle yollarında gerek itfaiye gerekse de sulama arasözleriyle sürekli sulama yapmasına karşın vatandaşın sıkıntısı bitmiyor.

Özellikle ana caddelerde büyük itfaiye araçları ile yapılan sulamadan rahatsız olan vatandaşlar, itfaiye araçlarının ön taraflarında bulunan musluklardan akıtılan suyun yoları çamur deryasına çevirmesinin yanı sıra yol kenarında bulunan araçlar, iş yerlerinin camları, kaldırım ve kaldırımlarda bulunan yayaları dahi toz toprağın yanı sıra çamura boğduğunu iddia ederek, bu konuda biraz daha duyarlılık gösterilip daha dikkatli davranılması gerektiğini kaydettiler.

Araç ve iş yeri sahipleri de durumdan dert yanarak, sahibi oldukları iş yeri camları ve araçlarını sürekli yıkamak ve temizlemek zorunda kaldıklarını belirttiler.

Vatandaşlar, “ İtfaiye araçları ve sulama arasözleri sanki yol değil de bostan suluyorlar. Araçların ön tarafında bulunan iki büyük musluk açılıp tanker kısmında bulunan bütün suyu tazyikli bir şekilde bir anda yol başta olmak üzere, kaldırım iş yerleri ve o an dolaşmakta olan vatandaşların üzerine deyim yerinde ise boca ediliyor. Araç ve iş yerimizin camlarını günde dört beş defa yıkamak zorunda kalıyor, ve günde iki üç defa elbise değiştiriyoruz.

Toz topraktan hepimiz yakında astım hasta olacağız. Üstüne birde itfaiyenin bostan sulama tarzındaki çalışması eklenince nefes almak bile zorlaşıyor. İtfaiye ana caddeye girdiği zaman ortalıkta kimseler kalmıyor. Toz toprak ve suya maruz kalmamak için vatandaş ya evine yada is yerine sığınıyor. Yetkililerden bu duruma çözüm bulmalarını ve bu konuda daha dikkatli bir çalışma yürütmelerini istiyoruz" dediler.  

Bu haber toplam 889 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim