• Hakkari11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’nin Bitmeyen Çilesi Kaldırım İşgali
11 Temmuz 2017 Salı 14:00

Hakkari’nin Bitmeyen Çilesi Kaldırım İşgali

Hakkari’nin bitmek bilmeyen çilesi olan kaldırım işgali, devam eden yer altı çalışmaları ile hat safhaya çıkmış durumda.

Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar- 

Hakkari kent merkezinin en büyük problemlerinden biri olan trafik, park ve işgal edilen kaldırımlara henüz bir çözüm bulanamazken, devam eden ve bir türlü bitirilemeyen yer altı çalışmaları ile beraber içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Hakkari’de İlkbahar bahar mevsimi ile birlikte startı verilen içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve drenaj hattı, atık su arıtma çalışmaları kapsamında başlatılan çalışmalar ağır aksak devam ederken, çoğu zaman esnafların iş yerlerinin önü yanı sıra yol ortası ve beraberinde kaldırımlarda kazı çalışmaları sonucu çıkartılan hafriyatlarla işgal edilebiliyor.

Günlerce yol ortası ve kaldırımlarla beraber iş yerlerinin önünde gelişigüzel biriktirilen hafriyatlar araç trafiğinin yanı sıra yaya ulaşımını da olumsuz etkilemesinin yanında en ufak bir rüzgarda tozu dumana katarak, deyim yerinde ise çöldeki bir kum fırtınasına dönüşüyor.

Trafiğin çoğu zaman ana caddeler de devam eden çalışmalar nedeniyle tek şeritten bin bir zorlukla sağlandığı kentte, düzensiz ve gelişigüzel parkeden araçlar ise araç trafiğini içinden daha da çıkılmaz bir duruma sokuyor.

İki mevsimi toz toprak içinde geçireceği tahmin edilen kentteki vatandaşların sorunları sadece bunlarla sınırlı değil. Devam eden çalışmalar sonrası yerini asfalta bırakacak olan ana cadde ve sokaklardaki kilit taşları iş makineleri ile yerinden kaldırılırken, kaldırımlara atılıp o şekilde bırakılması esnafla beraber yayaları da çileden çıkarttı.

Ulaşım konusunda büyük problemlere neden olan ve kaldırımlara boşaltıp bırakılan kilit taşları, cadde esnafları tarafından üst üste dizilerek ulaşımın önündeki engel kaldırılmaya çalışılıyor.

Çalışmaların devam ettiği Çevre Yolu Caddesi Hastane Kavşağında gözlenen kaldırımlardaki kilit taşı tepelerinin biran önce temizlenmesi ve hastane gibi sağlık hizmetlerinin verildiği bir kurumun önünün açılması gerektiğini kaydeden vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Toz ve toprağa mahkum bırakıldıklarını ifade eden vatandaşlar, durumun içinden çıkılmaz bir hal aldığını fakat bütün olumsuzluklara rağmen yetkililerin yaşananları görmek istemediğini iddia ettiler. 

Bu haber toplam 839 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim