• Hakkari22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’nin ilk yerli filmi 'Zılgıt' çekildi
29 Temmuz 2020 Çarşamba 15:25

Hakkari’nin ilk yerli filmi 'Zılgıt' çekildi

Türkücü Aydın Aydın, koyun ve kuzuların buluşma anında ezilme tehlikesi yaşarken, annesiz kuzuyu da sahiplenerek filmde oynattı.

Türkücü Aydın Aydın, kendi yazdığı ve oynadığı 'Zılgıt' adlı kısa filminin çekimlerini 2 bin 50 rakımlı Keven Yaylası'nda yaptı. Kendi yazdığı ve oynadığı 'Zılgıt' adlı filmin bütün oyuncularının Hakkarili olduğunu belirten Aydın Aydın, "Amacımız buradaki yetenekli gençlerimizi sinemaya, tiyatroya ve sahneye kazandırmak ve Hakkari'mizin bütün güzelliklerini dünyaya tanıtmaktır" dedi.

Filmin hikayesine değinen Aydın, "Büyükçiftlik köyünde bulunan Belek Yaylası'nda genç bir kızımızın, bir kuzuya sütünü vermesiyle beraber ona iftiralar atılmıştır. Genç yaştaki kızımız o dedikoduların sonucunda kardeşleri tarafından öldürülmüş. Filmin hikayesi de burdur" ifadelerini kullandı.

Çekimlere başladıklarında annesiz olan ve ismi "Canu Can" olan bir kuzuyu fark ettiklerini belirten Aydın, "Bizde koyun ve kuzuların buluşma anı vardır. Kuzular annelerine kavuşurken birkaç gün böyle takip ettim. Herkes annesine kavuşurken bizim Canu Can tek başına, meğerse annesini kaybetmiş.

2-327.jpg3-235.jpg4-164.jpg

Bu haber toplam 1774 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim