• Hakkari23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari,Okullaşma Oranlarıyla Dikkat Çekiyor
18 Ocak 2023 Çarşamba 08:30

Hakkari,Okullaşma Oranlarıyla Dikkat Çekiyor

Hakkari'de 'Eğitimle Yeniden Buluşma' Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı

HALKIN SESİ

Kayıt dışı öğrencilerin eğitime dahil edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Eğitimle Yeniden Buluşma"projesi kapsamında, Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar sonucunda; 2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibariyle okul öncesi, temel eğitim ve ortaöğretim kademelerinde okullaşma oranları,yaklaşık %100'e yaklaştı.

      Kayıt dışı ve sürekli devamsız öğrencilerin eğitim-öğretim sürecine kazandırılması için, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür başkanlığında, mesleki eğitim, ortaöğretim, din öğretimi ve temel eğitim birimlerinden sorumlu yöneticilerden oluşan bir komisyon kuruldu. Eğitimde Yeniden Buluşma projesi kapsamında, saha taramaları yapılması sonucunda, 2019 yılından itibaren eğitimden uzak kalarak okula gelmediği tespit edilen Vali Orhan Işın İlkokulu'ndaki Onur Taş da onlardan biri. Okul idaresi ve rehber öğretmenler, Velisi Şerif Taş ve ailesiyle görüşerek ikna edilmeleri sağlandı. Küçük Onur'un, 2023 yılı itibariyle 4/A sınıfına kaydı yapıldı ve okula devamı sağlandı.

    Onur: "Çok sevindim. Bundan sonra arkadaşlarımla birlikte çok çalışacam, ödevlerimin hepsini yapacam,"diyerek duygularını belirtti.

       Hakkari Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür:"Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer tarafından, kayıtsız öğrenciler için otomatik takip sistemi devreye alınarak e-Okul sisteminde kaydı bulunmayan öğrencilerin okulla yeniden buluşturulması için "Eğitimle Yeniden Buluşma" adıyla yeni bir proje başlatıldı. Bizler de bu kapsamda, eğitimi her zaman önceliklerine alan Valimiz Sayın İdris Akbıyık'ın talimatlarıyla ilimizdeki İlkokul ve ortaokul kademesi için 15, lise kademesi için de 18 yaşından küçüklerin adreslerine ziyaretler yapıyoruz.Kayıt dışı öğrencilerin takip sistemiyle eğitime dahil edilmesi amacıyla il ve ilçelerimizde oluşturduğumuz komisyonlar, kayıtsız öğrencilerimiz için gerekli işlemleri başlattılar. Kapı kapı gezerek ikna etmek suretiyle eğitimden uzak kalan çocuklarımızı, eğitim sistemimizin içerisine dahil etmeye çalışıyoruz,"dedi.

“Tek bir çocuğumuz dahi eğitim sistemi dışında kalmayacaktır”

    İl Müdürü Gür:“Millî Eğitim Bakanlığı'mızın bu noktadaki esas gayesi, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek ve tüm öğrencilerin aynı nitelikte eğitime erişimini sağlamaktır. İlimizde, Bakanlığımızın öncülüğünde,Valimiz Sayın İdris Akbıyık'ın himayelerinde başlatılan eğitim seferberliğiyle okul öncesi, temel eğitim ve ortaöğretimdeki okullaşma oranlarımızla dikkat çekici bir ilerleme kaydettik.İlimizde, eğitimle buluşmayan tek bir çocuğumuz kalmayana kadar da saha taramalarımız devam edecektir.İnanıyorum ki ilimiz eğitiminde uyguladığımız ulusal-yerel projelerle niteliğin artırılmasına yönelik göstereceğimiz çabalarımız,eğitim yolculuğunda başarıyla ilerlememizi sağlayacaktır,"dedi.

       Eğitimin olmazsa olmazı,fırsat eşitliği. Her çocuk aynı mekana sahip olmasa da eğitimle yeniden buluşma projesi ile çocuklar, eğitim hayatına dahil ediliyor. Yılbaşında hayata geçirilen bu proje kapsamında, Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü'nün saha taramaları devam ediyor.2-087.jpeg1-095.jpeg5-024.jpeg4-038.jpeg

Bu haber toplam 602 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim