• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HATSO heyeti Başkent’te Umutlu Döndü
18 Ocak 2023 Çarşamba 08:10

HATSO heyeti Başkent’te Umutlu Döndü

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Taş Başkanlığındaki oda yönetimi ve bazı iş insanları Başkentte çeşitli temaslarda bulundular. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve AK Partili Yazıcı ile görüşen Hakkari heyeti umutlu döndü.

HALKIN SESİ

HATSO Başkanı Servet Taş, Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Hakkari Temsilcisi Sevda Keskin, Hakkarili iş insanları Aytekin Karahanlı, Abdulkerim Akgöl ile beraberindekiler bir hafta önce Ankara ilinde çeşitli temaslarda bulundular.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşen Servet Taş Başkanlığındaki HATSO heyeti ev sahipliği nedeniyle TOBB Başkanı Hisarcıklıoğluna teşekkür ettiler. 


HATSO heyeti Ankara ilindeki ikinci önemli görüşmeyi ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile gerçekleştirdi.

Ticaret ve Sanayi Odasından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Hakkari-Van, Hakkari Şırnak karayolları ulaşımı, il ve ilçelerindeki sınır kapılarındaki sorunların ele alındığı belirtildi.
HATSO Başkanı Servet Taş'ın Yazıcı'ya, Hakkari-Van karayolundaki tek şeritli bölümlerin standartlara kavuşturulması, uzun zamandır yapımına başlanan Güzeldere Geçidi Tüneli'nin bitirilmesi, Hakkari-Şırnak karayolu ağının genişletilerek, Suvara Kotra Geçidine tünel yapılması konularını ilettiği bilgisine yer verildi.

Görüşmede ayrıca Çukurca / Üzümlü ve Şemdinli / Derecik sınır kapılarının fiziki altyapılarının bir an evvel tamamlanması, Üzümlü Sınır Kapısının kısa sürede ticaret açılması için gerekli çalışmaların hızlandırılması konuları da ele alındığı belirtildi.

Hatso Başkanı Servet Taş'ın Ak Partili Yazıcı aracılığı ile Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Hakkari iş insanlarının yer alacağı bir heyetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a randevu talep ettiği kaydedildi.

Açıklamada HATSO heyetine yakın ilgi gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya teşekkür edildi. 2-085.jpeg1-20230118081617.jpg4-037.jpeg

 

Bu haber toplam 750 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim