• Hakkari23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hatso’dan Garanti bankası açıklaması
24 Kasım 2022 Perşembe 14:32

Hatso’dan Garanti bankası açıklaması

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) yazılı bir açıklama yaparak Hakkari'deki Garanti Bankasının kapatılmamasını istedi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada," İlimizde 2013 yılında açılan Türkiye Garanti Bankası A.Ş. Hakkari Şubesi 10 yıla yakın bir süredir esnaf, tüccar, KOBİ ve iş insanlarımıza hizmet vermektedir.

İlimizde açılan özel bankalardan biri olan Garanti Bankası Şubesi yerelde hem istihdama katkı hem de iş dünyasına özveriyle hizmet sunmaya devam ederken son günlerde kapanmasının gündeme gelmesi bizleri derinden üzmüştür.

İlimiz iki komşu ülke olan İran ve Irak’a açılan 3 sınır kapısı ile önemli bir stratejik konuma sahiptir. Her geçen gün sınır kapılarımızdan artan dış ticaret hacmi ve iki ülkeye ticari veya turizm amaçlı binlerce insanın yolcu giriş çıkışları bölgenin kalkınması, ticaretinin gün geçtikçe gelişmesi açısından önem arz etmektedir.

 İlimizin genel nüfusunun hızla artması, genç nüfus oranının yüksek olması, TOBB tarafından modernize edilen ve aktif olan Esendere Sınır Kapısından ayrı, yolcu giriş çıkışlarına hizmet eden Üzümlü Sınır Kapısının kısa zamanda ulaşım, alt ve üst yapıları tamamlanarak ticarete açılacak olması ile Derecik Sınır Kapısının da aktifleşmesi gibi etkenler göz önüne alındığında, diğer özel bankaların da ilimizde şube açmaları beklenirken, Garanti Bankası üst yönetiminin böylesi talihsiz bir karardan dönmeleri yönünde,

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimlerimizi hızlandırmış bulunmaktayız. Konuyu TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile paylaşarak, Garanti Bankası Genel Müdürlüğü nezdinde de görüşülmesi hususunda gerekli yazışmaları başlattık. Banka şubesinin kapatılmaması için konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" denildi.

Bu haber toplam 654 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim