• Hakkari17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP Hakkari il örgütü önünde oturma eylemi başlattılar
08 Ocak 2021 Cuma 16:49

HDP Hakkari il örgütü önünde oturma eylemi başlattılar

Hakkari'de aileler, HDP İl Başkanlığı önünde protesto eylemi düzenledi.

Diyarbakır ve Şırnak'tan sonra Hakkari'de de çocukları PKK tarafından kaçırıldığı ileri sürülen aileler, HDP İl Başkanlığı önünde bir araya gelerek protesto eylemi düzenledi. Geçen hafta Şırnak'ta bazı kentlerde aralarında şehit anneleri, eşleri ile çocukları kaçırılan annelerin katılımıyla düzenlenen yürüyüşün ardından aileler, HDP il binası önüne gelerek eylem yapma kararı almıştı. Bunun üzerine HDP Şırnak il binası önünde başlayan eylemlere Hakkari'de katıldı.

Kadınlar, bugün ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde "Kürt çocukları artık HDP'ye piyon olmayacak", "Çocuklarımız dağda kurda, kuşa yem olmasın" pankartları taşıyıp, "Kahrolsun PKK", "Kahrolsun HDP" sloganları atarak bir süre yürüyerek Hakkari HDP il binası önüne geldi. Tepkilerini dile getiren kadınlar, burada HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ile de kısa süreli bir tartışma yaşadı. 

Oturma eylemi sırasında HDP balkonuna çıkan HDP Hakkari miletvekili Sait Dede, Eylemcilere seslenerek, Hedefimiz hiç bir insanın parmağının kananmaması ise derdiniz çözüm ise buyrun gelin biz  HDP olarak muhalefet partisi olarak bu sorunun çözümü için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız'' 

Oturma eylemine katılan kadın ise; Bu insanlar buraya sadece evlatları için oturma eylemine gelmişler. Cumartesi anneleri otururken biz onlara hakaret etmedik'' dedi.

Anne Esmer Koç, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden 8 yıl önce 15 yaşındayken dağa kaçırılan kızı Zübeyde Koç için oturma eylemine katıldığını, evladına kavuşmak istediğini belirtti.

2013'te kaçırılan kızını her yerde aradığını anlatan Koç, "2013 yılında 4 PKK'lı terörist benim kızımı kaçırıp dağa kaçırdılar. O gün bugündür benim aramadığım sormadığım yer kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımıza Adalet bakanımıza İçişleri bakanımıza Van kapalı cezaevinde bulunan 4 kişiye gereken cezayı versin. Ben ölüme kadar kızımın hasretinden öleceğim. Hiç bir HDP'nin oğlu dağda değil. Niye hep fakirin çocuğu dağda ölüyor. Asker de Poliste bizim  çocuklarımız. HDP istese bir telefonla  bütün çocukları dağdan indirir. HDP neyse PKK de odur''

 Şemdinli’den gelen Mehmet Sıddık Çiftçi, 2015 yılında terör örgütü PKK tarafından kandırılan 21 yaşında zıhünsel kardeşi Rahim Çiftçi için eyleme katıldı.

Hakkari ve ilçelerinden gelen 12 aileden yaklaşık 20 kadın ve erkek il binası önünde yaklaşık 5 dakika oturma eyleminde bulundu. Aileler daha sonra da Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yine bir süre yürüdükten sonra sessizce dağıldı.DHA3-460.jpg1-713.jpg4-281.jpg2-695.jpg

Bu haber toplam 1541 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim