• Hakkari4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP'li Beştaş ve Dede Hakkari Newrozunda konuştu
20 Mart 2023 Pazartesi 16:03

HDP'li Beştaş ve Dede Hakkari Newrozunda konuştu

Hakkari’de HDP öncülüğünde kutlanana 2023 Newroz’unda konuşan HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ve Hakkari Milletvekili Sait Dede önemli mesajlar verdi.

 

6 Şubat'ta Maraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere adanan 2023 Newroz’u başladı.

Startı Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde verilen "Her der Newroz, her dem azadî" ve "Newroz ateşiyle özgürlüğe" şiarıyla Hakkari Otogarında düzenlenen Newroz’a binlerce kişi katıldı.
Her yıl Newroz’un coşkulu bir şekilde kutlandığı kentlerden biri olan Hakkari’de vatandaşlar soğuk havaya rağmen kutlama alanına geldi.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Hakkari Newroz alanı HDP ve Yeşil Sol Partinin flamaları ile süslendi.Kadınların renga renk yöresel elbiseleri ile katıldığı Newroz coşkusu HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ve HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ile eski Vekil Abdullah Zeydan’ın alana girmesi ile her geçen saat arttı.Barış Anneleri, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP eski milletvekili Abdullah Zeydan, HDP, Yeşil Sol Parti İl ve ilçe yöneticileri, STK temsilcilerinin katıldığı Newroz’da mesajlar okundu.
Gençler alana getirdiği Mahabad Kürt Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Muhammed’in posterini açtı.Saygı duruşunun ardından başlayan programın açılış konuşması Newroz Tertip komitesi Başkanı Kadir Şahin tarafından yapıldı.Newroz alanına gelen Hakkari Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, alandaki çocuklar ile ilgilenerek pamuk şeker hediye etti. Daha sonra sahneye çıkan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Maraş Merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybedenleri andıklarını söyledi.Hükümete deprem üzerinden eleştirilerde bulunan HDP’li Dede, başta Hakkari halkı olmak üzere depremde dayanışma gösteren bütün dünya ve Türkiye halkalarına teşekkür etti.

Dede’nin ardından HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş konuştu.

Yöresel kıyafetleriyle Newroza katılan Beştaş, konuşmasına Newrozun önemine değinerek başladı. İktidarın her zaman gerçekleri çarptırdığını belirten Beştaş, “Büyük bir deprem atlattık resmi rakamlara göre 50 bin kişi hayatını kaybetti. Fakat biliyoruz ki bu iktidar her zaman yalan söylüyor. Ölülerimiz hakkında dahi yalan söylüyorlar. 14 Mayısta onları hep birlikte göndereceğiz” diye konuştu.HDP’nin Türkiye’de geleceği inşa edecek tek parti olduğunu savunan Beştaş, “Halkımıza güveniyoruz, bizi yalnız bırakmadınız. Her türlü zulme ve faşizme karşı diz çökmediniz. Bundan sonra da diz çökecek, başını eğecek tek bir Kürt bulamayacaklar” diye konuştu.objektif haber426-6.jpg

Bu haber toplam 682 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim