• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İHL mesleki yarışmalar İl finalleri başladı
19 Mart 2023 Pazar 13:17

İHL mesleki yarışmalar İl finalleri başladı

Hakkari'de Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen mesleki yarışmaları başladı.

HALKIN SESİ

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen mesleki yarışmalar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şubesi’nce, Hakkari genelinde planlanarak yapılan organizasyon ile Hakkari Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür’ün açılış konuşmasıyla start aldı.

  Müdür Gür," Yarışmalarda, derece yapacak ve yarışmalara katılım sağlayarak emek verecek tüm öğrencileri tebrik ederek yarışmaların organize ve düzenlenmesinde emeği geçen Din Öğretimi Şubesi, İl Müftülüğü ve seçici kurula, okul müdürleri ve danışman öğretmenlere katkılarından dolayı teşekkür etti.

Öğrencilerin yarışmalar sayesinde, mesleklerinde daha çok başarı elde ettik. Bugün, öğrencilerimiz, bizlere adeta manevi ziyafet sunmuş olacaklar.

Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim-i; ayrıca ezan ve hutbe okuyacaklar. Yarışmacıları birbirinden ayırmak değerli jüri üyelerimiz için oldukça zor olacak. Seçici komisyonumuza kolaylıklar dilerken, öğrencilerimizin hepsini, ayrı ayrı tebrik ediyor, öğretmenlerine de teşekkür ediyorum," dedi.

 Müdür Gür, konuşmasının devamında," Anadolu İmam Hatip Liseleri’nin kuruluş misyonu çerçevesinde, okullarda öğrenim gören öğrencilerin ilgi istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetişmesini sağlamak, kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyerek yetkinlik ve özgüven kazanmalarını sağlamak amacıyla "Mesleki Yarışmalar" düzenlenmektedir.

Yaklaşık 40 yıldır geleneksel olarak düzenlenen “Mesleki Yarışmalar”; İmam Hatip Ortaokulları arasında "Genç Sada" Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması (Erkek), "Genç Nida" Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması (Kız), "Genç Muhafızlar" Hafızlık Yarışması (Kız-Erkek), "Genç Bilaller" Ezan Okuma Yarışması (Erkek) olmak üzere 5 kategoride; Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında;

"Genç Sada" Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması (Erkek), "Genç Nida" Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması (Kız), "Genç Muhafızlar" Hafızlık Yarışması (Kız-Erkek), "Genç Hatipler" Hutbe Okuma Yarışması (Erkek), "Genç Bilaller" Ezan Okuma Yarışması (Erkek) olmak üzere 6 kategorideki öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştiriliyor" şeklinde konuştu.2-20230319131958.jpg1-20230319131958.jpg

Bu haber toplam 564 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim