• Hakkari11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnşaat İşçilerinin Sıcak Mesaisi
05 Eylül 2017 Salı 10:11

İnşaat İşçilerinin Sıcak Mesaisi

Hakkari'de termometrelerin 40 dereceyi bulduğu bugünlerde, inşaat işçileri güneşin altında çalışarak ekmeklerini kazanıyor.

Haber: Serdar Sevi-Halkın Sesi Gazetesi

Sıcak havada insanlar  vatandaşlar sokağa çıkmaya bile korkarken, inşaat işçileri sıcak havada ter akıtmaya devam ediyor.

Sıcak havaya rağmen mesaisini sürdüren işçilerin kimi demir düzleme, kimi beton dökme, kimi ise duvar örme gibi zor işleri aksatmadan yapmaya çalışıyor.

 

12 yıldır inşaat işi yapan 40 yaşındaki inşaat ustası, Halil Atar çok zor bir iş yaptığını belirterek; ''Hakkari'de yaz aylarında hava çok sıcak ve yakıcı bir güneş var. Ancak biz işimizi yapmak ve akşam olduğunda evimize ekmek götürmek zorundayız. Güneşin altında kimi zaman sıcaklık 40 dereceyi geçiyor, sıcaktan korunmak için açık renkli elbiseler giyiyoruz. Mecbur kalıyoruz ekmek davası için çalışıyoruz. Artık vücut alıştığı için bir nevi de bu işi yapmak hoşumuza gidiyor.Hakkari'de yaz mevsimi kısa sürdüğü için aralıksız çalışıyoruz. Kışlar çok çetin geçtiği için kış mevsiminde inşaat işi yapılmaz Hakkari'de. Biz  üç dört ay çalışıp sekiz dokuz ay yatıyoruz.'' dedi. 

 

Bu haber toplam 1085 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim