• Hakkari17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kapatılan Parka Vatandaştan Tepki
19 Haziran 2017 Pazartesi 15:48

Kapatılan Parka Vatandaştan Tepki

Hakkari’de Ramazan ayı olması nedeniyle kapıları kapatılan park, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar-

Hakkari’de Ramazan ayının son haftasına girdiğimiz  bu günlerde daha önce Valiliğin girişimleri ve Bursa Belediyesi tarafından yaptırılan Emir Sultan Parkı Ve Hakkari evi, bugünlerde kapısına kilit vurularak vatandaşın kullanımına kapatıldı.

Kentin büyük sorunlarının başında gelen sosyal yaşam alanı eksikliği ve hala devam eden kanalizasyon ve içme suyu şebekesi yenileme ile beraber yapılan yol çalışmaları göz önünde bulundurulduğunda toz ve gürültüden kaçıp gün ortası dinlenme alanlarına akın eden vatandaşların bu imkanları da ellerinden alınmış görünüyor.

Parkın içerisinde herhangi bir tadilat ve yenileme çalışması olmadığı halde kapılarının kapatılıp kullanımın adeta yasaklanması ise vatandaşların tepkisine neden oldu. Kapalı olan parkın kapılarını ellerindeki cep telefonları ile çeken vatandaşlar, parkın kapalı halini sosyal medya hesaplarından paylaşıp tepkilerini dile getirdiler.

Parka oturmak için gelen vatandaşlar, kapatılan kapıdan geri dönmek zorunda kalırken, bir inşaat şantiyesini andıran kentte toza ve iş makinelerinin gürültüüne mahkum edildiklerini kaydederek, sayısı bir elin beş parmağını geçmeyen dinlenme alanlarının da kapısına kilit vurulduğunu belirttiler.

Diğer illerden örnekler veren vatandaşlar, bu tür sosyal yaşam alanlarının herkesin kullanımına açık olması gerektiğini ve karşılaştıkları durumun kendilerini şaşırttığını dile getirdiler. 

Kapısı kapalı olan Emir Sultan Parkı ve Hakkari Evi’nin içinde yada dışında neden kapalı olduğuna dair bir yazının olmayışı ise dikkatlerden kaçmadı 

01-002.jpg02-002.jpg03-002.jpg04.jpg

Bu haber toplam 1584 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim