• Hakkari23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Katramas Deresi Islah Edilmeyi Bekliyor
29 Haziran 2017 Perşembe 14:53

Katramas Deresi Islah Edilmeyi Bekliyor

Hakkari kent merkezini boydan boya geçen Katramas Deresi ıslah edilmeyi bekliyor.

Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar-

Hakkari’ şehir merkezinin baştan aşağı içinden geçen ve yaz mevsimini yaşadığımız bu aylarda içinde biriken çöplerin çevreye yaydığı kötü kokunun yanı sıra salgın hastalıklara adeta davetiye çıkarıp, mikrop yuvası haline gelmiş olan Katramas Deresi ıslah edilmeyi bekliyor.

Yaklaşık iki yıl önce Van Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü tarafından kentin değişik mahallelerinde bulunan bir çok irili ufaklı derede ıslah çalışması başlatılırken, vatandaşlar hem kötü kokuya maruz kalmaktan hem de yağışlı geçen İlkbahar mevsiminde derelerde meydana gelen taşkınlardan kurtarılmıştı.

Çalışmaların bu yılda devam edeceği düşünülürken, Hakkari kent merkezinin Yüksekova’ya taşınacağı iddiaları ile beraber dereler olduğu gibi bırakıldı. Otluca Köyünden başlayıp kent merkezinden akan Katramas Deresi,Karşıyaka, Aşağı Merzan, Aşağı Bağlar, Dağgöl, Biçer ve Tekser,  yani 6 mahalleden geçtikten sonra Sümbül dağı eteklerinde Zap Suyuna karışıyor.

Katramas Deresi, içinden geçtiği 6 büyük mahallede ikamet eden vatandaşlar için her yıl özellikle yaz aylarında tehlike çanlarının çalmasına neden olurken, en büyük sıkıntıyı ise derenin geçtiği alanın yakınında bulunun Hakkari Devlet Hastanesinde tedavi görüp yatmakta olan hastalar çekiyor.

Hakkari Devlet Hastanesinde özellikle yaz mevsiminde yatışı verilen hastaların yanı sıra kurum çalışanları da mevsim boyunca kötü kokuya maruz kalırken, kanalizasyon ve atık sularla beraber her türlü çöp ve atık maddenin atıldığı derenin kenarında bulunan Hakkari Belediyesine ait kesim mezbahanesinde yapılan kesimler ve aynı zamanda suya karışan kan ve hayvansal atıklarda durumu daha da vahimleştiren faktörlerden sadece bir kaçı.  

Vatandaşlar ise duruma tepkili. Özellikle yaz mevsimini yaşadığımız ve hava sıcaklığının aşırı yükseldiği bu günlerde etrafa yayılan pis kokulardan  dolayı kapı pencereleri  açık bırakamayıp ev hapsine girdiklerini kaydeden mahalle sakinleri, biran önce çalışma başlatılmasını istediklerini kaydettiler.

Yetkililere seslenen mahalle sakinleri, “  iki yıl önce başlatılan ve çalışmanın bittiği derelerde bir kirlilik yada taşkın söz konusu olmuyor. Aldığımız bilgi kadarıyla ıslah çalışmaları kentteki bütün derelerde yapılacaktı. Fakat çalışmalar bu yıl bir türlü başlamadı.

Hakkari’nin ilçe olacağı söylentilerinden sonra buranın eskisi gibi hizmet görmeyeceği dedikoduları almış başını gidiyor. Eğer bu söylentilerin gerçeklik payı var ise yetkilerden bu konuda bir açıklama yapılmasını istiyoruz.

Katramas Deresi kentteki 6 büyük mahallenin içinden geçiyor ve bu durum kent nüfusunun yarısından fazlasının kötü kokular ve aynı zamanda salgın hastalıklarla karşı karşıya kalmasına sebep oluyor. Buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Lütfen sesimizi duyup biran önce çalışma başlatsınlar” ifadelerini kullandılar.

 

 

 

 

Bu haber toplam 1054 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim