• Hakkari5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kavurucu Sıcakta Ekmek Mücadelesi
16 Ağustos 2017 Çarşamba 12:14

Kavurucu Sıcakta Ekmek Mücadelesi

Hakkari den yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Yeni Köprü Jandarma Trafik Kontrol Noktasında yol kenarında boş pet şişe toplayan birkaç vatandaş, kavurucu sıcakta ekmek mücadelesine devam ediyor.

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi : Çetin Alpsar-

Hakkari- Van ve Yüksekova ilçesi yollarının birleştiği noktada bulunan ve her gün üç yönlü yüzlerce araç kuyruğunun oluştuğu Yeni Köprü Jandarma Trafik Kontrol Noktası, duyarsız vatandaşların umursamazlığı sonucu adeta çöplüğe dönüşürken,

işsizliğin hat safhaya ulaştığı kentte birkaç genç, kontrol noktasında etrafa rast gele atılan çöplerden pet şişe toplayarak ekmek mücadelesini devam ettiriyorlar.

Doğal çevreyi olduğu kadar insan sağlığını da olumsuz etkileyen çöpler, Hakkari Belediyesi tarafından Şubat ayında başlatılan çalışma ile her ne kadar temizleniş olsa da, vatandaşların duyarsızlığı sonucu eskisinden daha kötü bir hale gelmiş durumda.

Yaz ayları olması sebebiyle etkili olan sıcak havalar tehlikenin boyutunu arttırırken, ekmek mücadelesinde olan birkaç vatandaş, ellerine giydikleri eldiven ve her 50 metrede bir topladıkları pet şişeleri biriktirdikleri çuvallarla kontrol noktası boyunca yolu arşınlayarak, kavurucu ve bunaltı sıcak havaya rağmen ekmek mücadelesini devam ettiriyorlar.

Trafik kontrol noktasında bekleme süresi bazen saatleri bulurken, oluşan uzun araç kuyruklarında bekleyen yolcular ise yolculuk öncesi hazırladıkları yolluk ve benzeri gıda ürünü ambalajlarını yol kenarına rast gele atarak kirliliğe bir anlamda zemin hazırlıyor.

Atık maddelerden ekmek çıkarma derdinde olan ve yaşları 25 ile 35 arasında değişen gençler ise, sabahın ilk ışıklarıyla geldikleri noktada güneş batıncaya kadar pet şişe biriktirip, çuvallara doldurduktan sonra hurdacıların yolunu tutuyorlar. 

6c.jpg7c.jpg

Bu haber toplam 787 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim