• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KESKİN ; KORONAYA karşı Toplum olarak ivedi önlem almamız gerekmektedir dedi.
18 Mart 2020 Çarşamba 12:22

KESKİN ; KORONAYA karşı Toplum olarak ivedi önlem almamız gerekmektedir dedi.

Dünya genelinde kısa süre içerisinde yayılan ve ülkemizde de etkisini göstermeye başlayan Koronavirüs (COVID-19) hastalığına karşı ilimizde alınması gereken toplumsal tedbirlerle ilgili KESKİN açıklama yaptı.

HABER: HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari’nin kanaat önderlerinden Eski Belediye Başkanı gazeteci KESKİN;

‘’Dünya genelinde tedbirlerin geç alınmasından dolayı Çin, İran ve İtalya başta olmak üzere hızla yayılan Covıd-19

Zaman geçtikçe daha da büyük tehdit oluşturmaktadır.

Ülkemiz de Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin koca başta olmak üzere, bütün sağlık personelinin dünyaya örnek oluşturacak şekilde almış olduğu tedbirler sayesinde, Ülkemiz diğer devletlere kıyasla çok iyi bir durumda mücadeleye devam etmektedir.

Virüsün yayıldığı ilk zamandan bugüne kadar alınan tedbirler sayesinde salgın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Her türlü tedbir ve önlemin alındığı ülkemiz de devlet kurumlarının almış olduğu önlemlerin yanı sıra vatandaşlar olarak bizlere de büyük sorumluluk düşmektedir. Netice itibariyle ne kadar tedbir alınırsa alınsın vatandaşların bu tedbirleri yok sayarak hareket etmesi, alınan bütün tedbirlerin boşa gitmesi anlamına gelmektedir.

Sağlık Bakanlığınca alınması gereken tedbirler uyarınca,

Hakkari de Sayın Valimiz İdris Akbıyık’ın talimatları doğrultusunda sağlık müdürlüğüne bağlı Hastane müdürlüğü başta olmak üzere, bütün sağlık birimleri,

Belediye’nin  itfaiye, çevre ve temizlik, Veterinerlik, su ve kanalizasyon müdürlükleri ve diğer ilgili kurumlar gece gündüz demeden mücadele etmektedir. Aynı hassasiyeti toplum olarak bizlerinde göstermesi gerekmektedir.

Yıllardır Hakkari de siyaset yapan ve farklı makamlar da milletimize hizmet eden bir birey olarak, kendimi her zaman topluma karşı borçlu hissetim. Dolasıyla bu açıklamayı yapmak zorunda hissettim.

 -Bugün hep birlikte mücadele etmemiz gereken bu hastalıkla ilgili acil uymamız gereken konular var.

TAZİYE ZİYARETLERİ, OLMASI MUHTEMEL TAZİYELER, SÖZ, NİŞAN, DÜĞÜN GİBİ, KALABALIKLARIN OLUŞTURDUĞU ETKİNLİKLER, EV ZİYARETLERİ VE TOPLANTILARIN BİR SÜRELİĞİNE YAPILMAMASI GEREKİYOR.

Temizlik noktasın da çok titiz bir toplum olan Hakkari’nin aynı hassasiyeti bu konularda da göstermesi gerekiyor.

Toplum olarak fazlasıyla iç içe ve samimi olduğumuz için, bir kişinin günde 50 kişiyle TOKALAŞTIĞINI söyleyebiliriz. salgın bitine kadar TOKALAŞMAYI bırakıp kimseyi zor durumda bırakmamalıyız.

Özellikle bu konu da da hassas davranmamız gerekmektedir.

İlimizin kanaat önderlerinin, aile büyüklerinin, siyasilerinin, bürokratlarının ve sözü geçen herkesin; toplumun bütün kesimlerini sürekli uyarması ve örnek olması gerekiyor.

Bu tedbirler kapsamın da ben de 50 yılı aşkın süredir, milletimizin istişareler de bulunduğu ve sohbet ettiği, gelip derdini paylaştığı, yüzlerce insanın ziyaret ettiği yazıhanemi bir süreliğine kapatacağım. Her vatandaşın üstüne düşeni yapması gerekiyor.

Sadece kendimizi değil çevremizi de zor duruma düşüreceğimizi unutmamamız gerekiyor.

Allah Devletimize ve milletimize zeval vermesin. İnşallah en kısa zaman da bu sorunu da hep birlikte atlatacağız.’’ İfadelerini kullandı.

Bu haber toplam 3042 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim