• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Keson kuyusuna bağlı yeni bir sondaj kuyusu açıldı
13 Eylül 2017 Çarşamba 15:36

Keson kuyusuna bağlı yeni bir sondaj kuyusu açıldı

Yüksekova'nın su ihtiyacını bir nebzede olsa karşılayacak yeni bir sondaj kuyusu açıldı.

Eski su şebekesinin ilçeye tam anlamıyla cevap olamaması ve gereken su ihtiyacını karşılayamaması üzerine Su ve Kanalizasyon müdürlüğü tarafından keson kuyusuna bağlı 150 metre derinlikte ve saniyede 50 litre su veren yeni bir sondaj kuyusu açıldı. İlçenin yarısından fazlasını besleyen keson kuyusuna bağlı kurulan yeni sondajın su sıkıntısına bir nebze de olsa cevap olacağı belirtildi.

Keson kuyusuna bağlı olarak çalışacak olan yeni sondaj, önümüzdeki dönemde ilçenin tamamını besleyecek olan 15 bin tonluk depoya bağlantısı sağlanacak.

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Su ve Kanalizasyon müdür yardımcısı İsmet Taşçı, “Uzun uğraşlar sonucu açtığımız kuyumuz aktif olarak çalışmaya başlamıştır. Devir dayımın olması ve bulanık akan suyun temiz ve berrak bir şekilde akması için sondajımız sürekli çalışmakta. İstediğimiz boyutta berrak ve temiz bir şekilde akmaya başladığında yeni sondajımızın su analizi yapılacak uygun görülmesi ile birlikte depoyla bağlantısını sağlanacak. Bu sayede ilçemizdeki su sıkıntısının büyük bir kısmına cevap olacağız inşallah” dedi.

Bu haber toplam 776 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim