• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
‘Kıran-10' operasyonunda 2 şüpheli yakalanırken çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
20 Aralık 2019 Cuma 14:01

‘Kıran-10' operasyonunda 2 şüpheli yakalanırken çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

10 Kazan Vadisi’ operasyonunda “terör örgütüne üye olma suçundan” aranan 2 kişi yakalanırken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ile İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, yürütülen ‘Kıran-10 Kazan Vadisi' operasyonuyla ilgili bilgi verdi. Hakkari Valisi İdris Akbıyık, şu anda Hakkari'de ‘Kıran-10 Kazan Vadisi' operasyonunu İl Jandarma Komutanının komutasında yaptıklarını belirterek, “Operasyonda 48 tim görev alıyor. Bunun içinde jandarma komandolarımız var, jandarma özel harekat var, polis özel harekat timlerimiz var, güvenlik korucularımız var. Çukurca ilçesindeki Kazan Vadisi'nde operasyon devam ediyor. Ülkemizde bir terörist dahi kalmayana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.


 

“Terör örgütüne üye olma" suçundan aranan 2 kişi yakalandı

 

Vali Akbıyık, Kazan Vadisi'nin terör örgütü açısında önemli bir bölge olduğunu belirterek, “Şu anda aldığımız ilk bilgilere göre operasyon kapsamında yapılan sığınak ve barınak aramasında, 1 adet Bixi makineli tüfek, 3 adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet mavzer tüfeği, 568 adet Bixi makineli tüfek mühimmatı,10 kilo amonyum nitrat ele geçirildi. ‘Terör örgütüne üye olma suçundan' aranan 2 kişi ise yakalanarak gözaltına alınmıştır” diye konuştu.


 

Tuğgeneral Öztürk'ten ‘inanç ve kararlılık' vurgusu

 

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ise yürütülen operasyonu harita üzerinde anlatarak bilgi verdi. Tuğgeneral Öztürk, “Kazan Vadisi'nde toplam 48 timden oluşan jandarma, emniyet ve güvenlik korucu olmak üzere 732 kişi ile Kazan, Meşeli, Kayalık, Çeltik köyleri ile Başaklı mahallelerinde Kıran-10 Kazan Vadisi operasyonu başlamıştır. Operasyon kapsamında bölgede üstlenen veya olma ihtimali olan bölücü terör örgütü mensuplarını yerinde bulup etkisiz hale getirmek, bölgede saklanmış silah, malzeme, mühimmat, EYP'lerin ortaya çıkartılması, terör örgütünün barındığı mağara, sığınak, erzak depolarının bulunarak imha edilmesi amaçlanmaktadır. Şu anda operasyon bölgede inançlı ve kararlılıkla devam etmektedir” ifadelerini kullandı.İHA

Bu haber toplam 2825 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim