• Hakkari3 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kitap Kafe'ye Yüksekovalı gençlerden yoğun ilgi
17 Ekim 2017 Salı 11:30

Kitap Kafe'ye Yüksekovalı gençlerden yoğun ilgi

Gençlik ve Spor Bakanlığınca "Gençlerimiz Kendini Geliştiriyor Projesi" kapsamında Yüksekova’da açılan "Kitap Kafe"de gençler, ders çalışma, kitap okuma ve zamanlarını daha iyi değerlendirme fırsatı buluyor.

YÜKSEKOVA - İlçedeki Avaşin parkında kurulan "Kitap Kafe" ile gençler, boş zamanlarını sınavlara hazırlanarak, ders çalışarak, kitap okuyarak ve sosyal aktivitelere katılarak değerlendirme imkanı buluyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının kitap okuma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla başlattığı proje kapsamında kurulan Kitap Kafe'den günde ortalama 50 öğrenci yararlanıyor.

Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere 7 gün 24 saat açık tutulan kafede, öğrencilere çay ve kahve ikramı yapılırken, ödünç kitap imkanı da sunuluyor.

Öğrencilere rahat çalışma ortamı sunmak amacıyla ev ortamını aratmayacak şekilde dizayn edilen kafe sayesinde, gençlerin yeni arkadaşlıklar edinerek zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılması hedefleniyor.

12. sınıf öğrencisi Ayşenur Kaplan, üniversite sınavlarına hazırlanmak için kafeye geldiğini belirterek, "Arkadaşlarla oturup çalışıyoruz. Kitap okuyoruz, eğleniyoruz. Burada zaman çok güzel geçiyor. Anlamadığımız soruları birbirimize soruyoruz. Daha çok sosyalleşiyoruz. Bu sene Yüksekova çok güzel oldu. Eğitim konusunda da iyi bir yere geliyor" diye konuştu.

Öğrencilerden Diyar Şahin de kafenin öğrenciler için önemli bir açığı kapattığını dile getirerek, burada arkadaşlarıyla iyi vakit geçirdiklerini, ücretsiz çay ve kahve ikramlarından da yararlandıklarını anlattı.(Yüksekova Halkın Sesi)

Bu haber toplam 719 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim