• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Klimasız Acil Servis Bunalttı
03 Ağustos 2017 Perşembe 12:31

Klimasız Acil Servis Bunalttı

Hakkari Devlet Hastanesin de kliması açılmayan Acil Servis Bölümü, müşahede altındaki hastaları bunalttı.

Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar- 

Yazın en sıcak ve bunaltıcı zamanlarını yaşadığımız Ağustos ayının bu ilk günlerinde, Hakkari Devlet Hastanesi de Afrika sıcakları Acil Servis Müşahede Bölümünü kasıp kavuruyor. Gece gündüz boş kalmayan ve acil hastaların ambulanslarla getirilip tedavi altına alındığı bölümde klima eksikliği nedeniyle deyim yerinde ise Afrika sıcakları etkili oluyor.

Hastane Acil Servis bölümünde kapı ve camların açık bırakılarak havalandırılıp serinletilmeye çalışıldığı ve ilk müdahalelerin yapıldığı hayati önem taşıyan bölümde, sedyelerde yatan hastaların yanı sıra beraberinde gelip haslarına refakat eden yakınları da bunaltıcı sıcak yüzünden nefes almakta güçlük çekip ayakta baygınlık geçirecek dereceye geliyorlar.

Öte yandan hastalarla beraber refakat etmek amacıyla en az 3 kişinin hasta ile beraber giriş yaptığı müşahade bölümü, içerde oluşan kalabalık ve klima eksikliğinden kaynaklanan bunaltıcı sıcak hava ile birlikte içinden daha da çıkılmaz bir hal alıyor.

Acil Servis Müşahade Bölümünde tek klima bulunurken, yönünün servis çalışanların dönük olması, dahası sedyelerde yatan hastaların bunaltıcı sıcak içinde bırakılması durumun vahamiyetini artıran diğer bir faktör. 

Hasta yakınları duruma tepki gösterirken, hastane binasının baştan sona boyandığını fakat hayati önem taşıyan acil servis bölümüne ikinci bir klimanın alınamadığına dikkat çekerek insan hayatının hiçe sayıldığını ifade ettiler.

Hasta yakınları, “ Buraya günde giren çıkan hastanın haddi hesabı yok. Yazın en sıcak zamanlarını yaşadığımız bu günlerde, acil servis müşahede bölümünün sıcak ve bunaltıcı havası nefes almamızı zorlaştırıyor. Hastalarımız buraya şifa bulmaya gelirken, tak aksine bölümünü bunaltıcı havası yüzünden fenalık geçiriyorlar.

İçerde bir tek klima var. Onunda yönü içerde çalışan sağlık çalışanlarına dönük ve sürekli çalışmıyor. Hastane binasının dış cephesini bir uçtan diğer uca boyatan yönetim, hayati öneme sahip olan acil servis bölümüne ikinci bir klima alamıyor mu. Hasta ve hasta yakınları olarak bu talebimizin dikkate alınarak yerine getirilmesini istiyoruz” ifadelerini kaydettiler.

 

Bu haber toplam 861 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim