• Hakkari22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Köy köy gezerek çocukları yeni oyunlarla tanıştırıyorlar
04 Kasım 2017 Cumartesi 13:24

Köy köy gezerek çocukları yeni oyunlarla tanıştırıyorlar

Bitlis’te köy köy dolaşarak öğrencileri yeni oyunlarla tanıştıran ‘Mobil Gençlik Merkezi’, yaptığı bir birinden güzel aktivitelerle özellikle kırsaldaki çocuklara unutulmaz anlar yaşatıyor.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde “Mobil Gençlik Merkezi” projesi kapsamında köy okulunda yapılan programda ok atma, langırt, golf ve dart oyunlarıyla ilk defa tanışan çocuklar doyasıya eğlendi. Proje kapsamında ilçeye bağlı Uludere köyüne giden gençlik merkezi görevlileri, ilk önce çocuklara çeşitli kitaplar hediye etti.

Daha sonra okul bahçesine oyun stantlarını kuran gençlik merkezinin gönüllü görevlileri, çocukları yeni oyunlarla tanıştırdılar. Yüzleri çeşitli şekillerle boyanan çocuklar, bir birinden farklı oyunlarla ilk defa oynamanın tadını çıkardı.

Köy çocukları golf ile tanıştı

Özellikle ok atma, langırt, golf ve dart oyunlarıyla ilk defa tanışan çocukların yüzlerindeki mutluluk ise objektiflere yansıdı. Program sonunda gençlik merkezi görevlilerinden tekrar gelmelerini isteyen öğrencilere, çeşitli hediyeler verilerek toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Konu hakkında açıklama yapan Ahlat Gençlik Merkezi Müdürü Yavuz Gülmez, proje kapsamında çeşitli nedenlerle şehir merkezine gelemeyen öğrencilerin ayağına gidilerek aktiviteler düzenlendiğini belirterek, “Mobil Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen bir projedir.

Bu proje kapsamında gençlik merkeziyle tanışmamış, gerekli sportif aktivitelerde bulunmamış, daha önce şehirlere veya ilçe merkezine çıkma imkanı bulamayan çocuklarımızın ayağına gidiyoruz. Burada çeşitli sportif faaliyetler ve zekâ oyunlarıyla çocuklar eğlenceli anlar yaşıyor. Ayrıca çocuklarımıza program sonunda çeşitli hediyeler veriyoruz.

Bu konuda emeği geçen başta Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere bakanlık çalışanlarına, Bitlis ve Ahlat gençlik merkezi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

“Çocuklarımızın unutulmaz bir gün yaşadığına eminim, çünkü gözlerinden onu anladım” diyen Gülmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnşallah bu projelerimiz aratarak devam edecektir. Bizlerde elimizden gelen gayreti gösterme çabasında olacağız. Mobil Gençlik Merkezi projesi kapsamında çeşitli aralıklarla ilkokul, ortaokul ve liselerde de program gerçekleştirmekteyiz.”

“Hedefimiz 10 bin gence ulaşmaktır”

Bitlis Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Murat İlbars ise projenin 2016 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığının ‘Gençlik Programları Destek Programı’ kapsamında değerlendirmeye alınarak kabul gördüğünü belirterek, “Yaklaşık 8 ay sürecek bir projedir.

Mobil Gençlik Merkezi projesiyle özellikle kırsalda yaşayan, daha önce hiç şehir merkezine gelememiş, çeşitli sportif aktivitelere katılmamış gençlerimize ve çocuklarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 20 okul ve mezraya gittik. Bu kapsamda ise 5 bine yakın gencimize ulaştık. Projemiz devam ediyor. Şubat ayına kadar da projemizi devam ettirmeyi düşünüyoruz.

Hedefimiz 10 bin gence ulaşmaktır. Proje kapsamında köylere gittiğimiz zaman öğrenciler çok mutlu oluyorlar. Daha önce hiç görmedikleri aktivitelerle karşılaşınca onların mutluluğu bizi de çok mutlu ediyor. Projemiz aynı zamanda gönüllü gençlere de yer veriyor.

Gönüllü gençlerimiz bu aktivitelere katılarak çocuklarla ilgileniyorlar. Ortaya da bir iyilik ağacı çıkmış oluyor. Bakanlığımızın da desteklediği bu projeyi uygulayınca çok yerinde bir proje olduğunu gördük. Halkımız tarafından projemiz oldukça beğenildi.

İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu projeyi devam ettirmeyi planlıyoruz. Özellikle köy okullarına gittiğimizde öğrenciler çok mutlu oluyor ve defalarca tekrar gelmemizi istiyorlar. Elimizden geldiği kadar tüm okullara gitmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. İHA

Bu haber toplam 846 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim