• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Köy Yollarına Kazılan Hendekler Vatandaşları Bezdirdi
06 Temmuz 2017 Perşembe 12:59

Köy Yollarına Kazılan Hendekler Vatandaşları Bezdirdi

Hakkari’de köy yollarına kazılan hendekler vatandaşı canından bezdirdi.

Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar- 

Hakkari kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Ördekli, Kaymaklı, Çaltıkoru ve bağlı dört mezranın ulaşımının sağlandığı, Erziki köprüsünün üst tarafından geçen kara yoluna güvenlik sebebiyle açılan hendekler vatandaşı adeta canından bezdirdi.

Birkaç yıl önce genişletilip asfalt dökülen yolda yaklaşık iki yıldır güvenlik sebebiyle açılan hendekler, köylüleri mağdur ederken, ulaşımında aksamasına neden oluyor. Özellikle yaz ayları olması sebebiyle şehir hayatının gürültülü ortamından kaçık köylerine sığınan ve buralarda tarım, çiftçilikle uğraşan köylüler, köy yollarına kazılan yaklaşık 3 metre derinliğindeki çukurlar ve belli bir kısmı toprakla kapatılılıp, bağlantısı kesilen köylerinden kent merkezine gelmek için alternatif yolları kullanmak zorunda kalıyorlar.

Yaklaşık 3 Bin kişinin yaşadığı, 3 köy ve bağlı 4 mezra ile beraber karayolu ulaşımının tamamıyla kesildiği Berwar olarak bilinen bölgede tek geçim kaynakları tarım ve hayvancılık olan köylüler,  hendeklerin kapatılarak yolun biran önce ulaşıma açılmasını istediklerini kaydetti.

Köy sakinleri, “ İki yıldır yollarımıza güvenlik sebebiyle hendekler kazılıyor. Bizler köylerimizde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşıyor geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Yaz mevsimi olmasından dolayı işlerimiz köylerde kalanlarla birlikte iki katına çıkıyor. Nüfus artıyor.

Fakat açılmış olan hendekler sebebiyle maalesef ulaşım imkanlarımız tamamıyla kesiliyor. Şuan hendek kazılmış olan yol ile kentte 45 dakika gibi bir sürede varırken, yaklaşık iki aydır Bağışlı yolunu kullanmak zorunda bırakıldık ve kentte varışımız bazen 3 saati bulabiliyor. 

İş mevsimindeyiz büyük emekler ve uğraşlara beslediğimiz hayvanları,  yetiştirdiğimiz ürünleri yolumuza kazılan hendekler ve dolayısıyla ulaşım sebebiyle şehre götürüp satamıyoruz. Şehirde kalıp iş yapma imkanımız yok.

Bu nedenle yazın köylerde tarımla uğraşıp bin bir emek sonucu yetiştirdiğimiz ürünleri satmaya, ailemizi geçindirme çalışıyoruz. Yollar kapalı olunca maalesef ürünler elimizde kalıyor ve hem maddi hem manevi anlamda mağdur oluyoruz.

Hastamız yaşlımız çocuklarımız var. 3 köy ve bağlı dört mezrada yaklaşık 3 bin nüfus ikamet ediyor. Acil bir durumda hastalarımızı hastaneye yetiştiremiyoruz. Yetkililerden ricamız hendeklerin biran önce kapatılarak yolumuzun ulaşıma tekrar açılması ve mağduriyetimizin giderilmesidir” ifadelerini kullandılar.

 

 

Bu haber toplam 783 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim