• Hakkari18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kurtulmuş: Tek tip kıyafet uygulaması başlayacak
18 Temmuz 2017 Salı 10:53

Kurtulmuş: Tek tip kıyafet uygulaması başlayacak

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, 'tek tip kıyafet' konusunun Bakanlar Kurulu'nda ele alındığını açıkladı. Kurtulmuş, "Adalet Bakanlığımız çalışma yapacak. FETÖ başta olmak üzere terör örgütü üyelerinin mahkemelere tek tip kıyafetle gelmeleri sağlanacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından Bakanlar Kurulu toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği ‘tek tip kıyafet’ konusunun toplantıda ele alındığını söyledi.

İlk olarak 15 Temmuz’un yıl dönümüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan kurtulmuş, şunları söyledi: “Türkiye, geçtiğimiz cumartesi-pazar günü 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde bir kere daha şehitlerimizi anmıştır. Yurtiçi ve yurtdışında fevkalade etkinlikler yapıldı. Ne bu hainleri ne yaptıklarını unutacağız ne de şehitlerimizi ve meydanlara çıkan vatandaşlarımızı da asla unutmayacağız. Bir kere daha, elim günde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.”

‘111 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ’

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larla ilgili ise şu bilgileri verdi: “Bu FETÖ’cü terör örgütüyle son derece kapsamlı mücadele sürdürülüyor. Bu mücadelenin 4 temel ayağı var. Birincisi, bu örgüt elemanlarının devletin içinden temizlenmesi. Şimdiye kadar 26 KHK çıkarıldı. 111 bin 240 ihraç gerçekleşti. 32 bin 180 kamu görevinden uzaklaştırma gerçekleşti. Bu örgütün 40 yıl karda yürüyüp izini belli etmediğini düşünürsek mücadelenin devam edeceği görülüyor… İkincisi, bunların mahkemeler karşısında çıkarılması. Üçüncüsü, örgütün finansal kaynaklarının kurutulması. Çok geniş bir finansal güce sahiptiler. Bir maske takarak yıllarca hayır kurumu gibi kendilerini göstermeleriyle büyük bir madde imkana sahip oldular. FETÖ ile ilişkili 966 şirkete el koyuldu. Dördüncüsü, sürecin kurumsal ve hukuki altyapısının hazırlanması. Maarif Vakfımız önemli bir eğitim kurumu olarak FETÖ’nün işgal ettiği yerleri alarak inşallah onları oradan çıkartacak. OHAL komisyonuna ilk gün 3 bin 28 başvuru yapıldı. Toplamda 120 bin başvuru bekleniyor.

FETHULLAH GÜLEN’İN RÖPORTAJI

Numan Kurtulmuş,  Fethullah Gülen’in 15 Temmuz’un yıldönümünde ABD medyasında çıkan röportajına ilişkin soru üzerine şunları söyledi: “Asla sıradan bir fotoğraf ve röportaj değildir. Darmadağınık olmuş bir örgüte moral amaçlı bir röportajdır. Bu kadar çok insanı şehit edecek, demokrasiyi rafa kaldıracak bir örgütün lideri, içerdeki adamlarına moral aşılayacak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tehdit edecek, bu durum, ABD’den isteğimizin ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkardı.”

‘BAKANLIK ÇALIŞMA BAŞLATTI’

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a suikast girişimi davasında yargılanan bir sanığın duruşmaya üzerine İngilizce ‘Hero’ (Kahraman) yazılı bir tişörtle gelmesinin ardından gündeme getirilen ‘tek Tip kıyafet uygulamasına ilişkin şu bilgileri verdi: “Adalet Bakanlığımız çalışma yapacak. FETÖ başta olmak üzere terör örgütü üyelerinin mahkemelere tek tip kıyafetle gelmeleri sağlanacak. Detaylar sonra bildirilecek. Halkımızdan yoğun talep geldi. Tek tip elbiseyle mahkemeye getirilmesi daha doğru bir yoldur.

‘S-400’LERDE SORUN YOK’

Hükümet Sözcüsü, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 savunma sistemi almasına ilişkin soruya şuyanıtı verdi: “Herhangi bir sorun görünmüyor. Şu anda müzakereler olumlu bir seyirde devam ediyor.”
Kurtulmuş, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) için çalışmaları rutin takvim ile devam ettiğini belirterek “Ağustos ayında vakti geldiğinde alınması gereken kararlar alınacaktır” dedi.

 

 

Bu haber toplam 3032 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim