• Hakkari11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mahallelinin Atık Su Kanalı İsyanı
17 Ekim 2017 Salı 16:01

Mahallelinin Atık Su Kanalı İsyanı

Hakkari Merzan Mahallesinde evle ile anayol arasından geçen atık su kanalı mahalleliyi isyan ettirdi.

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar 

Hakkari’nin Merzan Mahallesi Yurtkur ve Sanayi Sitesi Kavşağında bulunan evler ile Kredi Yurtlar kuruma giden yol arasında kalan atık su kanalı mahalleliyi isyanın eşiğine getirdi.

Etrafa saçtığı pis kokular ve içinde biriken çöpler yüzünden çevrede bulunan apartman ve evlerde oturan vatandaşlar,  açık bırakılan kanaldan duydukları rahatsızlığı dile getirerek, yetkililerin durma çözüm bulmasını istedi.

Kanalizasyon suyu ile beraber içine çöplerinde karısmasıyla etrafa dayanılmaz bir koku saçan kanal yüzünden aileler evlerinden dışarı çıkamazken, vatandaşlar kendi imkanları ile bir ksmını kaptamaya çalışıp kötü görüntüyü kısmen ortandan kaldırmış olsada, pis kokuya bir türlü çözüm bulamadı.

Kötü görüntüsünün yanı sıra etrafa saçılan pis koku yüzünden evlerinden çıkamayan mahalle sakinleri, özellikle sıcak geçen yaz ayları boyunca kapı ve pencelerini kapalı tutup evlerinde adeta hapis hayatına mahkum olduklarını belirttiler. 

Kentte İlkbahar mevsimiyle beraber başlatılan “ 2017 Dönüşüm Yılı” kapsamında ana arter ve caddelerde yer altı ve yol yapım yenileme çalışmaları başlatılmış ve bu kapsamda  kanalizasyon, atık su, içme suyu, yol asfaltlama gibi çalışmalar yapılıp, açık bulunan kanalında bulunduğu kavşağa kadar devam edip yol asfaltlama bitirilirken, mahalleliye hapis hayatı yaşatan ve adeta bir mikrop yuvasını andıran kanal ise görmezden gelinmiş gibi.

Yetkili kuruma açık kanalın kapatılması ve çözüm bulunması için defalarca müracaat ettiklierini kaydeden mahalle sakinleri, bu taleplerinin karsılıksız bırakılarak, yıllardır bu pis koku ile evlerinde hapis hayatı yaşadıklarını ifade ettiler.

 Sanayi Sitesi ve Yurtkur il binasına giden yollar da alt yapı çalışması ile beraber asfatlama yapılırken, aynı alanda bulunan ve yıllardır özellikle yaz aylarında mahallenin kabusu olan kanala müdahale edilenmeyerek, mahalle sakinleri pis koku içinde bırakıldı.

Mahalle sakinlerinin tahta ve teneke parçaları ile bir kısmını kapattığı kanal kabus olmaya devam ederken, etrafa saçılan pis koku yüzünden araç sücüleri ve yayalar ise geliş gidişlerde kokuya maruz kalmamak için çamları yukarı kaldırıp, ağız ve burunlarını elleri ile kapatmak zorunda kalıyorlar.

Yetkililere seslenen mahalle sakinleri ise, bu durumun biran önce çözüme kavusturulması ve kanalda gerekli çalışmaların yapılarak, biran önce kapatılması taleplerini bir kez daha dile getirdi.

01-005.jpg02-007.jpg04-001.jpg03-005.jpg

 

Bu haber toplam 861 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim