• Hakkari5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müdür Gür "Güvenlik Kültürü Çocuklukta Verilir"
28 Temmuz 2021 Çarşamba 15:01

Müdür Gür "Güvenlik Kültürü Çocuklukta Verilir"

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, iş sağlığı ve güvenliği kültürünü oluşturmaya yönelik merkez ve ilçelerdeki okullarda, resim ve kısa film yarışması düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, "Telafide Ben De Varım" etkinlikleri kapsamında, ülkemizin güvenli geleceğinin teminatı olan öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli ortamlarda öğrenim görmeleri, öğrencilerimizde güvenlik bilinci ve  kültürünün geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenledikleri yarışmaya, iş sağlığı ve güvenliği konulu resimleriyle katkıda bulunup dereceye girenöğrencilerimize, ödüllerini verdik. dedi.

Müdür Gür,"İş güvenliği ve sağlığı konusunda çalışanlarda farkındalığın artırılması gerekiyor, bu konuda kültür oluşturmanın ve sürekliliği sağlamanın en önemli yolu eğitim.

Nitekim Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, bütün çocuklarımıza, önce sağlığım ve güvenliğim demeleri noktasında amaç kazandırmayı, iş sağlığı ve güvenliğini müfredatın içine, okul içi süreçlere ve bütün eğitim-öğretim boyutlarına entegre etmeyi amaçladıklarını belirtmişlerdir.

  Sayın Valimizin talimatları ve himayelerinde, okullarımızın sağlık ve güvenlik şartlarını geliştirmek amacıyla, iş güvenliği, kontrol uzmanları  sağlık koordinatörlerinin görevlendirildiğini, okullarda düzenli olarak tehlikeli tesis ve tesisatların uzmanlarca denetleniyor.

Müdürlüğümüz bünyesinde açtığımız kurslarda; ilk yardım, arama- kurtarma, hijyen, yangın ve İSG eğitimlerini eş zamanlı olarak veriyoruz; böylece meslek hayatının gelecek aktörlerini ve öğretmenlerimizi çağın gereklerine uygun olarak iş sağlığı ve güvenliği kültürüyle de donatmış oluyoruz; çünkü, eğitim ortamlarımızın sağlıklı ve güvenli olması, çalışmalarımızın başında yer almaktadır" dedi.

Yarışmada; 23 Nisan İlk/Ortaokulu'ndan 4 öğrenci, Gazi İlkokulu'nda 1, Şehit Erol Olçok İlkokulu 1, Atatürk Anadolu Lisesi'den 1 öğrenci dereceye girerek ödüllerini aldılar. iha2-20210728150230.jpg1-20210728150230.jpg

Bu haber toplam 567 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim