• Hakkari23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muhtarlardan İlçe Açıklaması
09 Haziran 2017 Cuma 14:35

Muhtarlardan İlçe Açıklaması

Hakkari'nin il statüsünden çıkarılıp ilçe yapılmaması için Hakkari'nin 15 Mahalle Muhtarı bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

HABER: Halkın Sesi Gazetesi-Serdar Sevi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Parti Grup toplantısında Hakkari, Yüksekova'ya Şırnak’ta Cizre’ye dönüştürülecek açıklaması üzerine bir araya gelen 15 mahalle muhtarı basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen muhtarlar, uzun bir aradan sonra Hakkari kent merkezinin Yüksekova ilçesine taşınması kararının tekrardan gündeme gelmesiyle birlikte kendilerinde derin bir üzüntü yarattığını ifade ettiler.

Hakkari’nin eskiden olmadığı kadar huzurlu olduğunu anımsatan muhtarlar, “Sayın Valimiz Cüneyit Orhan Toprak, eşi ve çocuklarıyla birlikte iftar sonrası gece geç saatlere kadar vatandaşların arasında. Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ise kentimize yeni bir soluk kazandırdı.

Belediye aylardır bir fabrika görevi görüyor. Yüzlerce işsiz gencimize çeşitli birimlerinde iş imkanı sundu. Ramazan gecelerinde dışarı çıkan ailelere çocuklarıyla birlikte hoşça vakit geçirecek ortamlar hazırladı. Keza İl Emniyet Müdürümüz Sayın Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve Cumhuriyet Baş Savcımız Altuğ Kürşat Şahin de sürekli halk arasında ve esnafları gezerek sorunlarını dinliyor.

Kısacası protokolümüzün tamamı birer Hakkâri sevdalısıdır. İşte görüldüğü gibi ilçe olmamız halinde ekonomik, sosyal ve kültürel kayıplarımız bir yana çok değerli protokolümüzü de kaybetmiş olacağız.

Biz muhtarlara çok değer veren Sayın Cumhuru Reisimize sesleniyoruz. Sayın Reisimiz eğer ilçe olursak belki yıllarca çok derin travmalar yaşayacağız. Bu mübarek aylar hürmetine kararınızı bir kez daha gözden geçirin” diye konuştu.

Bu haber toplam 702 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim